Google spremenil način prikazovanja slik v e-pošti!

V decembru 2013 je Google spremenil način prikazovanja slik, ki so vsebovane v e-pošti, ki jo prejmejo uporabniki Googla.

Tehnično sedaj Google na svojih strežnikih najprej naredi kopijo slike, ki je vsebovana v e-pošti, jo za nekaj časa shrani in nato to kopijo prikaže uporabniku. Hkrati s to spremembo, pa Gmail sedaj vsem uporabnikom privzeto prikazuje slike.

Kako je to povezano s statistiko ogledov e-poštnih kampanj?

Tudi naše prijazno orodje za e-poštni marketing, tako kot vsi drugi ponudniki, za spremljanje ogledov uporablja majhno, neopazno sliko, ki jo vstavimo v vsako poslano sporočilo.

Po uvedbi zadnje Googlove spremembe smo pri nas izvedli nekaj testov in ugotovili, kaj spremembe pomenijo za statistiko ogledov. Tako kot večina sprememb tudi ta prinaša dobre in slabe posledice.

Tudi po tej spremembi v statistiki še vedno lahko zasledimo prvi ogled e-sporočila vsakega Gmail uporabnika, torej so podatki o številu edinstvenih ogledov točni in nespremenjeni.

Ker pa Google sliko shrani na svojih strežnikih, nato to sliko pokaže uporabniku ob vsakem ponovnem ogledu. V statistiki ogledov zato sedaj ne vidimo več ponovnih ogledov, torej uporabnikov, ki so si sporočilo ogledali več kot enkrat.

 

Statistika edinstvenih ogledov bo bolj točna

Pozitivni del spremembe pa je, da Gmail sedaj slike privzeto prikazuje vsem uporabnikom. To pomeni, da bo Dostavljalec sedaj za vse Gmail uporabnike prikazoval točno statistiko edinstvenih ogledov in ta se bo verjetno zvišala.

To seveda ne pomeni, da sedaj vaša sporočila bere več Gmail uporabnikov, le statistiko lahko spremljamo veliko bolj točno, saj je pred tem Gmail vse slike privzeto skrival.

Če torej povzamemo, se bodo spremembe v statistiki ogledov najverjetneje pokazale tako, da se bo skupno število ogledov malce zmanjšalo in bo torej manj natančno, skupno število edinstvenih ogledov pa se najbrž nekoliko povečalo in bo bolj natančno kot je bilo prej.

Podobni članki