Poziv k oddaji člankov

    V podjetju DHH.si d.o.o., ki združuje blagovni znamki Domenca.com in Domovanje.com, smo že leta 2011 oblikovali portal domovanje.com/blog/, kjer se nahaja več kot 100 člankov s področja spletnega marketinga.

    V letošnjem letu smo portal popolnoma prenovili, ob tem pa želimo k pisanju člankov povabiti tudi naše najbolj zveste stranke ter jim tako omogočiti promocijo svojih storitev.

    Kaj vam ponujamo?

    • Vaš članek bo vključen v mesečne e-novice, ki jih prejema že več kot 33.000 naročnikov!

    Vsak mesec strankam, ki imajo domene in/ali gostovanje pri Domenci ali Domovanju, pošljemo e-novice, kamor bomo lahko umestili tudi vaš članek. Članek bo tako prejelo več kot 33.000 naročnikov, baza prejemnikov pa se vsak mesec še povečuje.

    • Stran avtorja, kamor lahko vnesete poljuben opis in povezavo do svoje spletne strani.

    Pri vsakem članku bo naveden avtor skupaj s povezavo, ki bo vodila na posebno stran avtorja. Stran avtorja boste lahko urejali sami – dodate lahko poljuben opis, reference, svojo sliko in seveda povezavo na svojo spletno stran.

    Kaj pričakujemo?

    Pričakujemo poglobljene članke, ki na preprost in razumljiv način bralcem podajajo znanje. Želeli bi članke predvsem iz sledečih glavnih kategorij:

    • Pregled določenega področja

    Članki lahko bralcu ponudijo pregled različnih možnosti, ki jih ima na voljo za doseg določenega cilja ter prednosti in slabosti posamičnih možnosti (npr. spletno oglaševanje, zajem e-maila obiskovalcev za e-novice).

    • Navodila / postopki

    “Tutorial” članki, ki bralcu omogočajo samostojno delo. Super je, da članek vsebuje nekaj “trikov” ali nasvetov, kako biti bolj učinkovit (npr. Kako odpreti FB stran?).

    • Prestavitev orodij za učinkovito delo na spletu

    Pri svojem delu redno uporabljate orodje, ki ga večina ne ali pa ga sploh ne pozna? Z veseljem objavimo predstavitev. Primer: online image editorji.

    • Spremembe v splošno uporabljenih orodjih

    Tu lahko lovite trende. Se je spremenil vmesnik vašega najljubšega orodja? Opišite spremembe in podajte predloge za lažjo uporabo.

    Članki izključno prodajne ali samo-promocijske narave bodo zavrnjeni. Priporočamo, da si kredibilnost zgradite s kakovostnimi članki. Za opis storitev, ki jih ponujate, imate na voljo stran avtorja. Tja lahko dodate poljuben opis vas, vašega podjetja, storitev in povezavo do vaše spletne strani.

    Domovanje.com je sicer namenjen dvema ciljnima skupinama: malim podjetnikom (začetnikom na spletu) in spletnim profesionalcem.

    Če se odločite pisati za male podjetnike (običajno nimajo predznanja o spletnih storitvah), lahko vaš članek uvrstimo v kategorije:

    • Dober spletni nastop: članki v teh kategoriji naj odgovarjajo na vprašanja “Kako narediti dobro spletno stran / trgovino?”, “Kako optimizirati spletno stran?”, “Katera znanja potrebuje za izdelavo spletne strani?” ipd.
    • Pridobivanje obiskovalcev: članek naj odgovarja na “Kako pridobit obiskovalce / kupce?”, “Kako uporabiti socialna omrežja?”, “Kako oglaševati?” ipd.

    Članke, namenjene spletnim profesionalcem (naprednejši uporabniki, ki služijo s pomočjo spleta), pa smo razdelili v kategorije:

    • Načrtovanje.
    • Razvoj: namenjena temam o programskih jezikih, orodjih ipd.
    • Naročniki: sem bodo umeščeni članki, ki obravnavajo pridobivanje in delo z naročniki, izdedba podpore, CRM-ji ipd.
    • Zaslužiti s spletom: nove ideje, opisi praktičnih izkušenj, …
    • Varnost: napišite članke, ki pokrije zagotavljanje varnosti strežnika, spletnih strani, ipd.

    Pišite o vsebinah, ki jih dobro poznate tudi v praksi. Tematiko članka boste najlažje našli, če razmislite o težavah, na katere ste naleteli vi, vaši prijatelji ali stranke. Opišite težavo ter kako ste jo rešili. Zaželeno je, da članku dodate slike, grafikone ipd.

    Pišite nam na info@domovanje.com. Skupaj bomo nato našli temo, na katero boste napisali članek.