Contact Form 7

Potrebujete pomoč? Naj vam pomaga naša ekipa izkušenih strokovnjakov! Preverite storitve, ki jih nudimo našim strankam - najemi strokovnjaka

Contact Form 7 je enostaven in brezplačen vtičnik za dodajanje kontaktnih obrazcev.

Kontaktni obrazci so lahko namreč zelo uporaben način komunikacije. Vaše stranke lahko na preprost način oddajo povpraševanje, naročijo storitve in še marsikaj drugega.

Z vtičnikom Contact Form 7 lahko upravljate z večimi kontaktnimi obrazci naenkrat, podpira tudi CAPTCHA in nekaj ostalih spam filtrov, uporabljate lahko različna polja za vnos ali izbiro možnosti in design kontaktnih obrazcev lahko prilagodite vaši temi spletne strani.

1. Namestitev

Namestitev vtičnika Contact Form 7 je enaka kot pri vseh ostalih vtičnikih. Če se s tem srečujete prvič, si oglejte naša navodila.

2. Uporaba

Ko vtičnik naložimo in aktiviramo, se v levem meniju pojavi nov element – “Contact”.

Privzeto se ustvari obrazec “Contact form 1” katerega lahko prilagodimo za naše potrebe in ga uporabimo. Uredimo ga lahko s klikom na gumb “Edit”, ki nas preusmeri na nastavitve obrazca.

Kot vidite, je najprej izpisan del kode, ki predstavlja tekst, nato pa še del kode, ki pod tekst doda okence, kamor obiskovalec vpiše zahtevane podatke. Če v slednji del kode dodamo zvezdico (*), je polje obvezno, kar pomeni, da v kolikor ga obiskovalec ne izpolni, ne more poslati sporočila.

MAIL

V zavihku “Mail” lahko določite, na kateri elektronski naslov bo prišlo sporočilo, ki ga bo obiskovalec poslal prek kontaktnega obrazca. Prav tako si lahko sporočilo tudi stilsko nekoliko prilagodite.

MESSAGES

Zavihek “Messages” je namenjen oblikovanju obvestil, ki se obiskovalcu prikažejo, ko je v procesu pošiljanja sporočila prek kontaktnega obrazca. Tako lahko obiskovalca s svojimi besedami obvestite, da je bilo sporočilo uspešno poslano ali pa ga opozorite na določeno napako – na primer, če je pozabil izpolniti obvezno polje, če je vnesel napačno varnostno kodo, če elektronski naslov ni veljaven ipd.

ADDITIONAL SETTINGS

Zadnjega zavihka za prilagoditev najverjetneje ne boste uporabljali, saj zahteva osnovno razumevanje programske kode, več pa si lahko preberete na sledeči povezavi.

Potrebujete pomoč? Naj vam pomaga naša ekipa izkušenih strokovnjakov! Preverite storitve, ki jih nudimo našim strankam - najemi strokovnjaka
Vam je članek pomagal?
Dislike 0
Ogledov: 271
Niste našli, kar ste iskali? Preiščite bazo znanja