Delo s stisnjenimi (.zip) datotekami

Potrebujete pomoč? Naj vam pomaga naša ekipa izkušenih strokovnjakov! Preverite storitve, ki jih nudimo našim strankam - najemi strokovnjaka
  • V uporabniške strani se prijavite z e-mailom in geslom.
Če ste pozabili geslo za dostop si ga lahko ponastavite na spodnji povezavi: https://www.domovanje.com/portal/pozabljeno-geslo
  • Po prijavi pojdite na menijsko postavko Gostovanja.
  • Za prijavo v nadzorno ploščo cPanel kliknete zeleni gumb Prijava na desni strani strani, ob znaku cP.
POZOR: V kolikor se vam odpre nadzorna plošča WHM, pojdite v levem meniju na List Accounts in nato kliknite oranžno ikono "cP" poleg imena domene katero želite urejati.

2. V kategoriji “Files” izberete ikono File Manager

Kako stisnjeno datoteko razširim?

3. Izberite mapo kamor želite naložiti stisnjeno (.zip) datoteko in izberite gumb Upload. Podprti so naslednji formati: zip, tar, gzip, tar.gz tar.bz2.

4. Odpre se stran s pomočjo katere naložite datoteko na strežnik. Ko se datoteka naloži na strežnik na strežnik (100%), izberite povezavo, ki vas vodi nazaj do upravitelja datotek.

5. V mapi, ki ste jo določili se pojavi stisnjena datoteka. Razširite jo tako, da jo označite in izberite gumb Extract

6. Pojavi se okno, kjer izberete mapo, kamor želite razširiti datoteko (v našem primeru smo izbrali prazno /tmp mapo) nato pa izberite Extract File(s).

7. Sistem odpre okno z rezultatom dejanja, ki ga zaprete z gumbom Close

8. V mapi, ki smo jo določili so se pojavile datoteke, ki ste jih tja razširili.

Kako ustvarim stisnjeno datoteko?

9. Sledite točkama 1. in 2.

10. Odpre se seznam datotek na strežniku. Odprete ustrezno mapo kjer so datoteke, ki jih želite stisniti in jih označite. V primeru, da želite označiti vse datoteke v mapi, si lahko pomagate z gumbom Select all. Ko imate označene željene datoteke, izberite možnost Compress

11. Pojavi se okno, kjer izberete vrsto stisnjene končnice (privzeto .zip) in polje, kjer lahko poimenujete datoteko in določite v katero mapo se bo shranila. Ko izberete oba parametra kliknite Compress File(s).

12. Okno z rezultatom zaprete z gumbom Close

13. V mapi, ki ste jo določili se pojavi stisnjena datoteka. V primeru, da bi tako datoteko želeli prenesti na vaš računalnik, jo označite in izberite gumb Download.

Potrebujete pomoč? Naj vam pomaga naša ekipa izkušenih strokovnjakov! Preverite storitve, ki jih nudimo našim strankam - najemi strokovnjaka
Vam je članek pomagal?
Dislike 0
Ogledov: 474
Niste našli, kar ste iskali? Preiščite bazo znanja