Dobil sem obvestilo, da je bil z mojega e-naslova poslan virus. Kako to?

Potrebujete pomoč? Naj vam pomaga naša ekipa izkušenih strokovnjakov! Preverite storitve, ki jih nudimo našim strankam - najemi strokovnjaka

Če ste prepričani, da vaš računalnik ni okužen z virusom, je lahko pošiljatelj take pošte nekdo drug, čeprav se predstavlja z vašim e-naslovom.

Virusi, ki se pošiljajo iz okuženih računalnikov, ponavadi kombinirajo e-naslove v imeniku okuženega računalnika in ne obstaja možnost, da bi preprečili pošiljanje sporočil iz vaše domene oz. iz vaših e-naslovov.

Pošta v teh primerih ni poslana preko strežnika, ki gosti to domeno, ampak preko okuženega računalnika, ki se ga da izslediti preko glave poslanega sporočila, ki je vsebovalo virus.

Gre za slabo zasnovan protokol za pošiljanje pošte (SMTP), ki je bil narejen še v času, ko ni bilo virusov in SPAM pošte in dejansko komurkoli omogoča pošiljanje pošte iz kateregakoli naslova, seveda če ima lasten poštni strežnik in ga tako nastavi. Virusi ponavadi delujejo kot svoj poštni strežnik.

Tako sporočilo vedno bolj redko tudi pride do prejemnika, saj ga pred njim ustavijo različne metode za zaznavanje nezaželjene pošte in antivirusni programi, ki so dandanes že stalnica poštnih strežnikov.

Potrebujete pomoč? Naj vam pomaga naša ekipa izkušenih strokovnjakov! Preverite storitve, ki jih nudimo našim strankam - najemi strokovnjaka
Vam je članek pomagal?
Dislike 0
Ogledov: 72
Niste našli, kar ste iskali? Preiščite bazo znanja