Prenos domene – kako prenesem domeno k Domovanju?

Potrebujete pomoč? Naj vam pomaga naša ekipa izkušenih strokovnjakov! Preverite storitve, ki jih nudimo našim strankam - najemi strokovnjaka

Za prenos domene k Domovanju boste potrebovali EPP kodo, ki jo pridobite pri trenutnem registrarju. Na njihov elektronski naslov z lastniškega e-poštnega naslova pošljete spodnje sporočilo:

Pozdravljeni,

prosimo vas, da nam posredujete EPP kodo za domeno ________ (navedite domeno). Prav tako domeno tudi odklenite za prenos.

Lep pozdrav,

Postopek zamenjave registrarja lahko nato sprožite na Domovanje.com preko naročila na naši spletni strani.

Po elektronski pošti boste prejeli ponudbo za prenos in podaljšanje domene, po plačilu ponudbe pa bomo sprovedli postopek.

Prenos .si domen

Pri prenosu .SI domene register (Arnes) preveri veljavnost EPP kode in v kolikor je pravilna opravi prenos domene k nam. Prenos domene je zaključen takoj.

Prenos mednarodnih domen .COM, .NET, .ORG, .INFO, .BIZ ali .MOBI

  • Za prenos mednarodnih domen boste potrebovali EPP kodo.
  • Domena mora biti odklenjena za prenos.
  • Whois privacy mora biti izklopljen.
  • Prenos je običajno izveden oz. zaključen 5 dni po potrditvi.

OPOZORILO

Zamenjava registrarja za mednarodne domene je možna samo v času normalnega delovanja domene, torej registracija domene ne sme preteči.
Postopek zamenjave traja od 7 do 14 dni in tudi v tem času registracija domene ne sme preteči, zato je priporočljivo prenos domene zagnati vsaj 14 dni pred potekom.
Prav tako nekateri registrarji ne dovoljujejo prenosa mednarodne domene v roku 60 dni od registracije ali spremembe podatkov.
Potrebujete pomoč? Naj vam pomaga naša ekipa izkušenih strokovnjakov! Preverite storitve, ki jih nudimo našim strankam - najemi strokovnjaka
Vam je članek pomagal?
Dislike 2
Ogledov: 1615
Niste našli, kar ste iskali? Preiščite bazo znanja