Kako deluje Greylisting in kako upravljam z njim?

Kaj je Greylisting in kako deluje

Metoda za učinkovito zaščita proti nezaželjeni e-pošti (SPAM).

Ko dobite od nekoga prvič e-poštno sporočilo, naš strežnik ne prepozna pošiljatelja in takšno e-poštno sporočilo začasno zavrne, pošiljateljev strežnik pa po določenem času ponovno poskusi poslati e poštno sporočilo. Čas, kdaj se pošlje ponovno, je odvisen od nastavitve strežnika, ki pošilja e-poštno sporočilo. V večini primerov gre za nekaj minut. Pošiljatelji nezaželjene pošte v večini kot pošiljatelja navedejo neobstoječe naslove, kar pa onemogoča ponovno pošiljanje zavrnjene e-pošte.

Kako vklopim/izklopim sivi seznam ali “Greylisting”

Odprite www.domovanje.com in se prijavite desno zgoraj v Prijava v uporabniške strani.

Uporabniško ime je e-mail naslov, s katerim ste se registrirali na naši strani. Če ga ne poznate, nam pišite na info@domovanje.com.

Če ste geslo pozabili, ga lahko dobite nazaj preko povezave "Ste pozabili geslo", ki jo najdete v zgornjem prijavnem oknu.

Ko ste prijavljeni v uporabniške strani, kliknite na meni Gostovanja. Na desni strani kliknite sivi gumb Prijava s katerim prijavite v cPanel.

V kolikor se vam odpre WHM nadzorna plošča, v levem meniju kliknite List Accounts in nato kliknite oranžno cP ikonico poleg imena izbrane domene.

2. V polju EMAIL kliknite na ikono Configure Greylisting.

3. Za posamezno domeno lahko vklopite ali izklopite “Greylisting” s klikom na gumb ON/OFF.

4. V kolikor bi želeli vklopiti ali izklopiti “Greylisting” za vse domene, kliknite na ikono za nastavitve (prikaz na sliko spodaj) ter izberite “Enable All” za vklop na vseh domenah ali “Disable All” za izklop na vseh domenah.

Vam je članek pomagal?
Dislike 0
Ogledov: 38
Niste našli, kar ste iskali? Preiščite bazo znanja