Odhodna pošta označena kot neželena

Potrebujete pomoč? Naj vam pomaga naša ekipa izkušenih strokovnjakov! Preverite storitve, ki jih nudimo našim strankam - najemi strokovnjaka

Ste opazili, da poslana elektronska sporočila pri naslovnikih končajo med neželenimi sporočili oziroma v mapi Spam?

Na to, da je sporočilo zaznano kot neželeno, vplivajo številni dejavniki. Med njimi so na primer nastavitve poštnega strežnika pošiljatelja, nastavitve poštnega strežnika prejemnika, filtri naslovnika, pa tudi baza prejemnikov in vsebina poštnega sporočila samega. Za zmanjšanje verjetnosti, da bo poslano sporočilo obravnavano kot neželeno, lahko poskrbimo z ureditvijo tehničnih in vsebinskih elementov sporočila.

Kaj storiti, če je poslano sporočilo označeno kot neželeno?

1) Orodje mail tester

Mail tester je orodje, ki vam bo v pomoč pri preverbi, kolikšno oceno z vidika SPAM ocenjevanja sporočilo prejme in kakšni so možni razlogi zanjo.

Orodje uporabite tako, da sporočilo, ki je bilo označeno kot neželeno, pošljete na elektronski naslov, ki se izpiše na https://mail-tester.com. Nato preverite rezultate, ki se na strani izpišejo.

2) SPF, DKIM in DMARC

Pogost vzrok za to, da so sporočila označena kot neželena, je neurejenost avtorizacije za pošiljanje – zapisov SPF, DKIM in DMARC.

SPF (Sender Policy Framework) je način avtentikacije, ki določa, katerim strežnikom je dovoljeno pošiljanje pošte za posamezno domeno. SPF zapis je tip DNS zapisa, ki hrani seznam vseh za pošiljanje avtoriziranih strežnikov.

DKIM (DomainKeys Identified Mail) je način “podpisovanja” elektronske pošte s šifriranim podpisom. Je metoda, s pomočjo katere se – poleg potrditve avtoriziranosti strežnika za pošiljanje sporočil – preverja tudi vsebina elektronskega sporočila.

DMARC (Domain-based Message Authentication, Reporting and Conformance) je zapis tipa TXT, s katerim se določijo pravila, po katerih naj prejemnikov poštni strežnik ravna, če preverba SPF ali DKIM ne uspe.

Kako v nadzorni plošči cPanel preverim in uredim zapise SPF, DKIM in DMARC?

3) Strežnik je na blacklisti

Možno je, da poslana sporočila niso uspešno dostavljena, ker se je poštni strežnik pošiljatelja znašel na t.i. blacklisti. Blacklista je seznam strežnikov, s katerih se pošilja neželena pošta. Nanj se strežniki lahko uvrstijo zaradi različnih razlogov, najpogostješa pa sta količina pošte, poslane s tega strežnika, in številčnost sporočil, ki imajo karakteristike spama.

Če je strežnik na blacklisti, lahko preverite s številnimi spletnimi orodji, eno od njih je Mxtoolbox. Za odstranitev strežnika s takšnega seznama se je najbolje obrniti na ponudnika gostovanja, ki bo organizaciji, ki skrbi za seznam, poslal zahtevek za odstranitev strežnika z blackliste

Kakšne preventivne ukrepe še lahko sprejmem?

Posebno pozornost velja nameniti še bazi naslovnikov in vsebini sporočila samega.

1) Baza naslovnikov

Priporočljivo je, da:

  • bazo naslovnikov redno pregledujete in čistite. Veliko ponudnikov e-pošte že preverja, če se pošta pošilja na neobstoječe naslove. V tem primeru so sporočila sčasoma lahko označena kot neželena. Priporočljivo je, da bazo naslovnikov redno pregledujete in iz nje odstranjujete neaktualne in nedelujoče naslove.
  • se izogibate uporabi nepreverjenih baz naslovnikov. Veliko specializirani ponudnikov ima posebne elektronske naslove, ki niso nikjer objavljeni, temveč obstajajo le z namenom, da jih umestijo na plačljive sezname baz naslovnikov. Vsako sporočilo, ki na tak naslov pride, je lahko znak, da pošiljatelj naslova ni legalno pridobil. S tem se verodostojnost pošiljatelja zniža.
  • pazite na obseg pošiljanja. Če je baza naslovnikov zelo velika, je bolj smiselno, da pošiljanja razdelite v več manjših delov. Večji ponudniki namreč spremljajo, kakšen je tipičen obseg pošte z enega IP naslova in domene. V primeru, da ta naenkrat zelo naraste, je možno, da gre za pošiljanje vsiljene pošte.

2) Vsebina

Vsem ponudnikom e-pošte je skupno analiziranje vsebine. To pomeni, da se vsebina točkuje na podlagi različnih kriterijev. Če končni izkupiček vseh točk preseže določeno vrednost, se sporočilo smatra kot neželeno.

Priporočljivo je, da:

  • naslovi niso daljši od 50 znakov in da NISO ZAPISANI Z VELIKIMI TISKANIMI ČRKAMI.
  • ne uporabljate posebnih znakov, denimo Br3zplačn1 kup0n!
  • se izogibate besedam, ki so tipično uporabljene v neželenih sporočilih. Včasih so te očitne, na primer viagra, včasih pa tudi ne. Ena najpogostejših “spam” besed je denimo free.
  • ste pozorni na zgradbo HTML-ja. Svetujemo, da HTML in CSS dela sporočila nista ločema ter odsvetujemo kopiranje vsebine neposredno iz MS Worda, saj se s tem prenese tudi HTML koda, ki za pošiljanje ni primerna.
  • se izogibate “scam” povezavam. Ker mnogi nepridipravi povezave na prevarantske spletne strani skrijejo za skrajšanimi, t.i. sledilnimi oblikami povezav, je bolj priporočljivo, da namesto:

Ponudbo si lahko ogledate na: http://mojadomena.com/ponudba

povezavo v besedilo vključite

Ponudbo si lahko ogledate na naši spletni strani, kjer je povezava na podčrtanem delu besedila.

Potrebujete pomoč? Naj vam pomaga naša ekipa izkušenih strokovnjakov! Preverite storitve, ki jih nudimo našim strankam - najemi strokovnjaka
Vam je članek pomagal?
Dislike 0
Ogledov: 485
Niste našli, kar ste iskali? Preiščite bazo znanja