Predogled strani preko HOSTS datoteke

Potrebujete pomoč? Naj vam pomaga naša ekipa izkušenih strokovnjakov! Preverite storitve, ki jih nudimo našim strankam - najemi strokovnjaka

Za testiranje spletne strani na novem strežniku pred dejansko preusmeritvijo, lahko na vašem računalniku domeno usmerite na nov IP. To storite tako, da ustrezno uredite datoteko HOSTS.

1. IP strežnika lahko vidite v cPanel nadzorni plošči.

2. HOSTS datoteko lahko uredite na dva načina:

a) Eden lažjih načinov urejanja hosts datoteke je z uporabo programa Hosts File Editor (program najprej namestite na računalnik).

V polje “IP Address” vpišete IP novega strežnika (npr. 212.44.102.137), v polje “Host Names” pa vašo domeno (npr. mojatestnadomena.si www.mojatestnadomena.si). Na koncu kliknite ikono “Save” in hosts datoteka je urejena.

b) Alternativno pa lahko datoteko hosts spremenite tudi neposredno.

V sistemu Windows to lahko storite z uporabo Beležnice (Notepad). Beležnico je potrebno zagnati kot “Administrator/skrbnik”.

Datoteko najprej odprite (Datoteka –> Odpri) z lokacije C:\Windows\System32\drivers\etc\. Uredite jo po sistemu “212.44.102.137 mojatestnadomena.si www.mojatestnadomena.si“. Po tej vrstici naj bo obvezno še ena prazna vrstica.

Pri sistemih Linux/MacOS X se datoteka nahaja v mapi /etc.

V večini Linux (in MacOS X) distribucij lahko datoteko uredite neposredno preko Terminala. V našem primeru bomo to uredili s programom VIM z ukazom sudo vim /etc/hosts. Sedaj datoteko uredite, kot je opisano zgoraj.

 

POMEMBNO: Pred nadaljevanjem bo potrebno v vašem brskalniku pobrisati predpomnilnik oziroma stran osvežiti s pritiskom tipk “CTRL + F5”. Še bolj priporočljivo je, če stran pregledujete v t.i. zasebnem zavihku, kjer se datoteke ne shranjujejo v prepomnilnik.

Po usmeritvi domene na pravi strežnik ne pozabite odstraniti vrstice!

Potrebujete pomoč? Naj vam pomaga naša ekipa izkušenih strokovnjakov! Preverite storitve, ki jih nudimo našim strankam - najemi strokovnjaka
Vam je članek pomagal?
Dislike 1
Ogledov: 1578
Niste našli, kar ste iskali? Preiščite bazo znanja