Pregled porabe prostora na strežniku – Disk Usage in Email Usage

Potrebujete pomoč? Naj vam pomaga naša ekipa izkušenih strokovnjakov! Preverite storitve, ki jih nudimo našim strankam - najemi strokovnjaka

Poraba prostora predstavlja seštevek porabe diskovnega prostora in zasedenosti elektronskih poštnih predalov na posamezni domeni. Oboje je moč preveriti v nadzorni plošči cPanel.

  • V uporabniške strani se prijavite z e-mailom in geslom.
Če ste pozabili geslo za dostop si ga lahko ponastavite na spodnji povezavi: https://www.domovanje.com/portal/pozabljeno-geslo
  • Po prijavi pojdite na menijsko postavko Gostovanja.
  • Za prijavo v nadzorno ploščo cPanel kliknete zeleni gumb Prijava na desni strani strani, ob znaku cP.
POZOR: V kolikor se vam odpre nadzorna plošča WHM, pojdite v levem meniju na List Accounts in nato kliknite oranžno ikono "cP" poleg imena domene katero želite urejati.

2. Diskovno porabo posameznega cPanela lahko preverimo s klikom na Disk Usage v razdelku Files. Po kliku na ikono Disk Usage se odpre tabela, kjer so v desnem stolpcu zapisane porabe posameznih map.

3. Preverite velikost glavnih map na strežniku. Public_html je mapa, kjer so običajno nameščene datoteke za vašo spletno stran.

Nižje na strani lahko preverite vse datoteke ali jih sortirate po velikosti. S klikom na puščice pred posameznimi mapami lahko razširite pogled in vidite tudi datoteke v tej mapi. V stolpcu MB poleg map pa so navedene vrednosti oziroma prostor, ki ga posamezna mapa zaseda.

4. Preverite lahko tudi zasedenost poštnih predalov oziroma zasedenost posameznih map v e-pošti. To je moč preveriti v razdelku Email s klikom na Email Disk Usage.

5. Odpre se seznam, kjer izberete željen predal v polju Account. V stolpcu Mailbox Name vidite posamezne mape e-pošte, v stolpcu Disk Usage pa zasedenost. Tako lahko ugotovite, katera mapa najbolj zaseda prostor.

S klikom na gumb Manage na koncu vrstice z željeno mapo se odpre urejanje. Tukaj lahko z enim klikom izbrišete sporočila starejša od enega leta. Pred tovrstnimi ureditvami se prepričajte, da imate shranjene pomembne informacije e-mail sporočil.

Posamezna e-poštna sporočila lahko nato brišete tudi v spletni pošti. Do spletne pošte lahko dostopate po spodnjih navodilih:

Kako dostopam do spletne pošte?

Potrebujete pomoč? Naj vam pomaga naša ekipa izkušenih strokovnjakov! Preverite storitve, ki jih nudimo našim strankam - najemi strokovnjaka
Vam je članek pomagal?
Dislike 0
Ogledov: 130
Niste našli, kar ste iskali? Preiščite bazo znanja