Vzdrževanje WordPress spletne strani

Potrebujete pomoč? Naj vam pomaga naša ekipa izkušenih strokovnjakov! Preverite storitve, ki jih nudimo našim strankam - najemi strokovnjaka

Odprtokodni sistemi za urejanje spletnih strani, med katere spada tudi WordPress, imajo aktivno skupnost razvijalcev, ki redno izdaja posodobitve. Posodobitev pa je v veliko primerov potrebno izvesti ročno ali jo vsaj ročno zagnati.

V primeru, da posodobitev ne izvajate redno, bo vaša spletna stran prej ali slej žrtev zlorabe. Izvorna koda teh sistemov je namreč javno dostopna, kar sicer pomeni lažji in hitrejši razvoj, a hkrati tudi nepridipravi v njej lažje najdejo napake, ki jim omogočijo zlorabo spletnih strani. Ko je zloraba enkrat znana, napišejo avtomatizirane programe, s pomočjo katerih iščejo spletna mesta s to ranljivostjo.

Redno vzdrževanje in posodabljanje spletnega mesta je edina prava obramba pred tovrstnimi napadi.

Za varnost vašega spletnega mesta aktivno skrbimo tudi mi in sicer s požarnim zidom preprečujemo vdore s pomočjo ugibanja gesla ter znane napade na najbolj razširjene sisteme za urejanje vsebin, med katere sodi tudi WordPress. Ob zaznanem primeru sumljivih aktivnosti na vaši spletni strani vas obvestimo, saj vsi naši ukrepi ne morejo preprečiti, da v določenih primerih vdor na spletno stran ali v poštne predale ne bi bil uspešen.

POSTOPEK

1. Po prijavi v nadzorno ploščo vaše WordPress spletne strani boste že na osnovni strani obveščeni, da so na voljo posodobitve.

2. Kliknite na povezavo „Posodobitve“, kjer so na enem mestu zbrane vse informacije o tem, ali je na voljo posodobitev jedra, vtičnika ali teme.

POMEMBNO: Pred posodobitvijo vam predlagamo, da si ustvarite varnostno kopijo datotek in podatkovne baze, saj v primeru napake lahko spletno enostavno stran povrnete v prvotno stanje.

3. Posodobitev jedra izvedete tako, da kliknete gumb „Posodobi zdaj“. Ob tem se bo vaš WordPress nadgradil na najnovejšo različico.

Vtičnike lahko posodobite vse naenkrat, tako kliknete izberi vse in nato gumb „Posodobi vtičnike“, prav tako teme.

4. Priporočamo vam, da vsaj enkrat tedensko preverite, ali so na voljo posodobitve. Tako boste preprečili možnost zlorab vaše spletne strani.

POMEMBNO: Na piratskih spletnih straneh lahko sicer plačljive vtičnike in teme dobite brezplačno, vendar običajno le ti vsebujejo t.i. malware kodo, ki lahko škodujejo vaši spletni strani ali pa jo celo onemogočijo.

Pri posodobitvah vam lahko pomaga tudi naša ekipa izkušenih strokovnjakov. Preverite storitve, ki jih nudimo našim strankam – najemi strokovnjaka.

Prav tako lahko naši strokovnjaki, v kolikor je bil spletna stran že žrtev napada, preverijo in očistijo zlonamerne kode ter stran vrnejo v stanje, kot je bilo pred napadom.

Potrebujete pomoč? Naj vam pomaga naša ekipa izkušenih strokovnjakov! Preverite storitve, ki jih nudimo našim strankam - najemi strokovnjaka
Vam je članek pomagal?
Dislike 0
Ogledov: 138
Niste našli, kar ste iskali? Preiščite bazo znanja