Izboljšajte organski doseg na socialnih omrežjih

V 2016 je organski doseg na Facebook-u padel za kar 52 %! A tudi druga omrežja beležijo vse manjši doseg brezplačnih objav. Kaj lahko storite za izboljšanje dosega, ne da bi zapravili premoženje za oglase?

Še vedno obstajajo načini za brezplačni doseg, kar pa zahteva nekaj časa in “igranja” z različnimi metodami. Predstavljamo tri, ki skoraj vedno prinesejo rezultate in s tem izboljšanje organskega dosega.

Unikatna vsebina

Z “unikatna” ne mislimo le “še nikoli videne” vsebine, ampak tudi vsebino, ki jo prilagodite različnim uporabnikom. Sodoben obiskovalec ne želi, da ga preusmerite na različne spletne strani in blog-e. Zato ustvarite vsebino na lastni strani in blogu ter jo delite na različnih socialnih omrežjih.

Za daljše članke in prispevke uporabite Facebook in LinkedIn, Twitter pa za krajše informacije in komentarje. Instagram in Snapchat sta odlična za multi-medijske vsebine.

Vsebine iz drugih virov

Včasih ne gre drugače, kot da delite članke in vsebine iz drugih spletnih strani. S tem pokažete, da spremljate novosti ter da ste v stiku z vodilnimi posamezniki in podjetji na svojem področju.

Take objave vam lahko pripeljejo tudi nove obiskovalce: poskusite se dogovoriti, da v zameno za deljenje člankov drugi avtorji objavijo vaše članke.

 

Vpliv algoritmov

Socialna omrežja uporabljajo različne algoritme za prikaz prispevkov. Facebook uporablja algoritem, ki upošteva več kot 100.000 različnih faktorjev (spremenljivk) za pozicioniranje vašega pripevka. Zato je nemogoče vnaprej vedeti, kakšen bo končen doseg objave.

Priporočamo, da sproti spremljate doseg objav ter odzive svojih slediteljev in tako postopoma prilagodite načrt vaših objav. Ob večjem vzorcu boste lažje določili, kakšne objave prinašajo rezultate ter kdaj jih je najbolje objaviti.

 

Tudi v prihodnje bo vse težje dosegati organski promet. A na srečo se vedno najdejo načini, ki vam bodo brezplačno pripeljali nove kupce. Ko opazite, da vam je uspelo ustvariti objavo z večjim organskim dosegom, ji “pomagajte” še s t.i. boostanjem (plačljivo objavo). Brez plačanih objav dolgoročno žal ne gre.

Podobni članki