4 ideje za najboljši uspeh e-novic

Če redno pošiljate e-novice, zagotovo spremljate tudi poročila o uspešnosti kampanj. Na podlagi najbolj osnovnih podatkov (npr. odstotek prebranih sporočil) lahko hitro sprejmete ukrepe s katerimi izboljšate uspešnost prihodnjih kampanj.

V članku predstavljamo 4 majhne in enostavne popravke, ki po naših izkušnjah poskrbijo za večjo branost e-novic in (posledično) prinesejo prodajne uspehe.

1. Kot pošiljatelja uporabite ime osebe (ne le ime podjetja)

Čigavo sporočilo bi prej prebrali? Tistega, ki vam ga je poslalo “Podjetje d.o.o.”, ali tistega, ki ga pošilja “Tine iz Podjetje.com”?

Verjetno se strinjate, da je druga opcija prijaznejša in deluje bolj osebno. Vsa orodja za e-mail marketing vam omogočajo vpis poljubnega imena pošiljatelja – med njimi tudi naše orodje Dostavljalec.si.

2. Ustvarite e-novice, ki jih bralci z veseljem spremljajo

Razmislite, kaj je razlog, da bralci odpirajo in prebirajo vaše e-novice. Je to kakovostna vsebina? So e-novice mogoče najboljši način, da so obveščeni o novih izdelkih v vaši ponudbi? Ali pa jih obveščate o akcijskih ponudbah, ki bi jih drugače najverjetneje zamudili? Nato te vsebine redno vključujte v vaše e-novice.

3. Preverite, če je e-mail lepo berljiv tudi na mobilnih napravah

Naše e-novice več kot 50 % uporabnikov prebere na mobilni napravi. Zato je izjemno pomembno, da je sporočilo lepo prikazano tudi na manjših zaslonih.

Večina orodij za e-mail marketing ponuja oblikovne predloge, ki so prilagojene za mobilne naprave in med njimi je tudi naš Dostavljalec, kjer lahko izbirate med več kot 80 oblikovnimi predlogami e-novic! Prav vse so lepo prikazane tudi na mobilnih napravah.

4. Kdo so prejemniki vaših e-novic?

Razmislite o tem, kdo so večinoma bralci vaših e-novic. So to v večini vaše stranke? Gre za fizične osebe ali podjetja? Ste večino prejemnikov pridobili s prijavami na spletni strani?

Najbolj uspešne kampanje so vsebinsko prilagojene bralcem. Rešitev se skriva v pošiljanju segmentiranih e-mailov, torej e-novic, ki so prilagojene interesom prejemnikom.

Dostavljalec.si – prijazno orodje za e-mail marketing

Dostavljalec je orodje, ki je izredno enostavno za uporabo, z vmesnikom v slovenskem jeziku, za njim pa stoji zanesljiva in strokovna ekipa Domovanja.

Z Dostavljalcem lahko:

  • izbirate med krasnimi oblikovnimi predlogami, ki so prilagojene tudi za mobilne naprave,
  • novice urejate na enostaven “drag & drop” (povleci & spusti) sistem,
  • spremljate, kdo je odprl vaše sporočilo ipd. ter pošiljate segmentirana sporočila,
  • … in še mnogo več!

Kaj pa cena? Brez skrbi – do 2.000 sporočil na mesec lahko pošljete popolnoma brezplačno! Naročite svoj brezplačen paket >

Podobni članki