Omejitve pri pošiljanju elektronske pošte?

Potrebujete pomoč? Naj vam pomaga naša ekipa izkušenih strokovnjakov! Preverite storitve, ki jih nudimo našim strankam - najemi strokovnjaka

Zaradi varnosti je pošiljanje e-sporočil omejeno:

  • iz ene domene lahko pošljete do 120 sporočil na uro
  • če je iz ene domene zavrnjenih več kot 20% poslanih sporočil (min. 20), se pošiljanje iz te domene onemogoči do naslednje polne ure
  • sporočilo skupaj s priponko je lahko veliko največ 25 MB

Zaradi ugodne cene paketov ste se mnogi odločili za nakup paketa na deljenem (shared) gostovanju*. Že samo ime pove, da se morate kot uporabnik deljenega gostovanja zavedati omejitev in svoje gostovanje uporabljati na način, da ne preobremenjujete strežnika in s tem povzročate težav ostalim uporabnikom.

Med aplikacije, ki jih ne smete nameščati na strežnik deljenega gostovanja, spadajo tudi skripte za množično pošiljanje e-pošte, kjer ni možno omejiti števila naenkrat poslanih sporočil in časa med sporočili.
Največja velikost poslanega sporočila je 25 MB.

Kaj storiti v primeru, ko se vaša spletna stran nahaja na deljenem gostovanju, poslati pa želite večje število e-mailov?

Rešitev je odvisna od tega, ali vaša aplikacija že vsebuje skripto za pošiljanje e-novic ali pa bi želeli zakupiti tudi orodje za pošiljanje masovne pošte.

A. Moja aplikacija že vsebuje skripto za pošiljanje masovne e-pošte.

V tem primeru priporočamo, da naročite najmanjši VPS paket, preko katerega boste pošiljali e-sporočila. Dovolj je že najmanjši VPS LXC paket 0,5, ki ga postavimo kot strežnik za pošiljanje.

B. Potrebujem orodje za pošiljanje e-novic.

Orodje za e-novice lahko naročite tudi pri Domovanju – ponujamo namreč orodje za pošiljanje masovne e-pošte Dostavljalec. Dostavljalec je orodje, ki ga uporabljate ločeno, omogoča pa enostavno kreiranje in pošiljanje sporočil ter spremljanje statistike uspešnosti kampanje. Več o Dostavljalcu si lahko ogledate na www.dostavljalec.si.

C. Ne vem kaj potrebujem.

Pišite nam in pomagali vam bomo najti najboljšo rešitev.

* Med deljena gostovanja spadajo spletna gostovanja in reseller gostovanja.

 

 

Potrebujete pomoč? Naj vam pomaga naša ekipa izkušenih strokovnjakov! Preverite storitve, ki jih nudimo našim strankam - najemi strokovnjaka
Vam je članek pomagal?
Dislike 0
Ogledov: 1360
Niste našli, kar ste iskali? Preiščite bazo znanja