Prehod s POP3 na IMAP

Potrebujete pomoč? Naj vam pomaga naša ekipa izkušenih strokovnjakov! Preverite storitve, ki jih nudimo našim strankam - najemi strokovnjaka

Poštni računi so v poštne odjemalce, na primer Outlook, Thunderbird in MacMail, lahko dodani kot poštni računi tipa POP3 ali tipa IMAP. Med protokoloma za prejemanje pošte obstaja več razlik, ena izmed njih je ta, da se pošta pri računih, v odjemalce dodanih kot POP3, s strežnika prenaša lokalno na napravo, pri IMAP računih pa se hrani na strežniku. Več o razliki med protokoloma si lahko preberete v našem članku “POP3 ali IMAP? Kako dostopati do e-pošte?“.

Nekateri poštni odjemalci omogočajo, da je isti poštni račun vanje dodan kot poštni račun tipa POP3 in tipa IMAP. Večinoma pa velja, da če želite poštni račun tipa POP3 “spremeniti” v poštni račun tipa IMAP, poštni račun iz odjemalca odstranite ter ga z novo nastavitvijo dodate ponovno. Ker pa se elektronska pošta pri poštnih računih tipa POP3 prenaša na lokalno napravo in ne hrani na strežniku, je smiselno, da to pred odstranjevanjem poštnega računa arhivirate.

1. Lokalno arhiviranje pošte

Pri večini poštnih odjemalcev je smiselno ustvariti mapo z, na primer, imenom Arhiv, in vanjo po principu primi in spusti (ang. drag and drop) premakniti pošto. Sporočila, ki jih želimo premakniti v mapo Arhiv označimo, nato pa nanje kliknemo z levim miškinim gumbom in jih premaknemo v mapo Arhiv.

2. Odstranitev POP3 računa

Pri nekaterih poštnih odjemalcih je potrebno pred dodajanjem istega poštnega računa kot IMAP obstoječi račun tipa POP3 odstraniti.

3. Dodajanje IMAP poštnega računa

Poštni račun lahko dodate v poljuben poštni odjemalec. Pri tem bo v pomoč orodje Pomočnik.

Potrebujete pomoč? Naj vam pomaga naša ekipa izkušenih strokovnjakov! Preverite storitve, ki jih nudimo našim strankam - najemi strokovnjaka
Vam je članek pomagal?
Dislike 0
Ogledov: 425
Niste našli, kar ste iskali? Preiščite bazo znanja