Premium VPS strežniki in VPS strežniki po meri

Potrebujete pomoč? Naj vam pomaga naša ekipa izkušenih strokovnjakov! Preverite storitve, ki jih nudimo našim strankam - najemi strokovnjaka

VPS paketi iz obeh sklopov ne vsebujejo vzdrževanja (ang. unmanaged) in so namenjeni strokovnjakom, ki si želijo operacijski sistem popolnoma prilagoditi svojim potrebam, hkrati pa iščejo najboljše razmerje med ceno in kakovostjo.

Domovanje.com v primeru teh VPS paketov prevzame odgovornost za ustrezne ukrepe, ki poskrbijo za delovanje omrežja in strojne opreme ter zagotovitev resursov uporabniku, ki jih je zakupil z VPS paketom.

Vse ostalo spada v odgovornost naročnika VPS paketa.

Hkrati pa smo vam celotno leto na voljo vseh 24 ur dneva in tudi v primeru, ko v okviru svojega dela potrebujete rešitev izzivov, ki spadajo na področje sistemske administracije.

Razlika med paketi VPS po meri in Premium VPS

VPS paketi po meri so načrtovani tako, da lahko ponudijo najboljše razmerje med ceno in kakovostjo. Uporablja se virtualizacija na nivoju jedra (OpenVZ), ki je zelo učinkovita pri uporabi sistemskih virov in omogoča preprosto deljenje sistemskih virov, ki jih ponuja strojna oprema med različne VPS pakete. Namestite lahko le različne Linux distribucije.

Premium VPS paketi za osnovo uporabljajo KVM virtualizacijo, ki deluje na nivoju strojne opreme. Na vsak strežnik dovolimo namestitev le toliko paketov, da seštevek sitemskih virov (procesorska moč, pomnilnik, prostor) nikoli ne preseže virov, ki jih zagotavlja strojna oprema.

Namestite lahko tako različne Linux distribucije, kot strežniške operacijske sisteme Windows.

Nedovoljena vsebina v VPS strežnikih

VPS paketi so namenjeni za splošne ne-specializirane aplikacije. Izrecno je prepovedano brez dovoljenja nameščati:

  • streaming strežniki
  • igralni strežniki
  • torrent trackerji

V primeru, če ste v dvomu ali je določena programska oprema dovoljena, nas prosim kontaktirajte in pridobite dovoljenje.

Možne Linux distribucije

Na voljo so naslednje distribucije:

  • CentOS 7
  • CentOS 8
  • Debian 9.0
  • Debian 10.0
  • Ubuntu 18.04 LTS
  • Ubuntu 20.04 LTS

Vse distribucije so na voljo v 64 bitni različici.

Priporočamo distribucije, ki so poudarjene. Za ostale distribucije pa lahko kontaktirate podporo uporabnikov, da preverimo, ali lahko namestitev uredimo.

Kaj so CPU enote in kako vplivajo na hitrost mojega paketa VPS?

CPU enote si lahko predstavljate kot merilo prioritete pri uporabi procesorja. Uporabljajo se, če več VPS paketov potrebuje več procesorskorega časa kot ga je na voljo.

Če vzamemo hipotetični scenarij, kjer ima prvi paket, recimo mu VPS-A 1000 CPU enot, paket VPS-B ima pa 500 CPU enot.
V primeru, da bi obadva sočasno zahtevala celoten procesorski čas, bi bilo VPS-A dodeljeno dvakrat toliko procesorskega časa kot VPS-B.

Tipična spletna stran ni zelo procesorsko zahtevna, če pa veste, da je vaša aplikacija zelo procesorska intenzivna, potem vam pa priporočamo, da izberete VPS paket z več CPU enotami.

Kaj pomeni možnost varnostnih kopij?

Varnostne kopije pri paketih VPS po meri in Premium VPS so v popolni odgovornosti naročnika.

Domovanje.com lahko naročniku zagotovi  prostor na ločenem strežniškem sistemu na katerega naročnik odlaga podatke. Takšen prostor lahko naročnik vpne (ang. mount) v svoj VPS paket, vendar datoteke na njem niso izvršljive. Namenjen je  izključno izdelavi varnostnih kopij.

Naročnik je sam odgovoren, da si vzpostavi reden proces izdelave varnostnih kopij.

Za večino VPS strežnikov sicer varnostne kopije izdelujemo tudi mi, a, za razliko od vzdrževanih VPS strežnikov, pri paketih VPS po meri in Premium VPS ne nudimo zagotovil glede tega. Tipično se za VPS strežnike po meri varnostne kopije datotek na strežniku izdelujejo dnevno, varnostne kopije Premium VPS strežnikov pa se tipično izdelujejo dvakrat tedensko. Obnavljanje iz varnostnih kopij, ki jih izdelujemo, se ureja v okviru plačljive sistemske podpore. Za možnost lažje obnovitve iz varnostne kopije vam priporočamo, da lokalno izdelujete vsaj varnostne kopije podatkovnih baz na vašem VPS strežniku.

Potrebujete pomoč? Naj vam pomaga naša ekipa izkušenih strokovnjakov! Preverite storitve, ki jih nudimo našim strankam - najemi strokovnjaka
Vam je članek pomagal?
Dislike 0
Ogledov: 949
Niste našli, kar ste iskali? Preiščite bazo znanja