Enostavni cloud strežniki

V prvem članku v seriji o računalništvu v oblaku  smo se dotaknili zgodovine in prednosti s stroškovnega vidika.

V današnjem članku pa bomo podrobno predstavili prvi del ponudbe: enostavne cloud strežnike.

Kaj so Enostavni cloud strežniki?

Enostavni cloud strežniki so vnaprej pripravljeni paketi z lastnostmi po katerih naše stranke najpogosteje povprašujejo. Izbira paketa je primerna za naročnike, ki še nimajo veliko izkušenj s cloud storitvami.

Pri pripravi ponudbe enostavnih cloud strežnikov smo poskrbeli, da zajamemo več nivojev potreb po sistemskih virih, a obenem ohranimo nizko ceno.

Vsi strežniki imajo pred-nameščen Windows Server 2012 Standard Edition, v kratkem pa bo na voljo tudi Windows Server 2016.

Enostavne cloud strežniki lahko vzpostavimo zelo hitro: naročniki dobijo dostopne podatke običajno v roku enega delovnega dneva.

Komu so namenjeni?

Enostavni cloud strežniki so idealni za manjša podjetja, ki potrebujejo le nekaj terminalskih dostopov do svoje poslovno-informacijske aplikacije.

Prav tako so odlično okolje za testiranje in razvoj projektov, kateri se kasneje preselijo v produkcijsko okolje.

Kakšne so zmogljivosti enostavnih cloud strežnikov?

Osnovna ponudba je ES2W strežnik, ki predvideva 2 GB pomnilnika, 2 jedri in 40 GB SSD prostora. Dovolj za najbolj osnovna okolja.

Vrh ponudbe predstavljata zmogljivejša strežnika ES5W s 16 GB pomnilnika, 8 jedri in 320 GB SSD prostora ter ES6W s 24 GB pomnilnika, 12 jedri in 400 GB SSD prostora.

Kakšni dodatki so na voljo za enostavne cloud strežnike?

Možnosti za dodatke strežnikom je kar nekaj: terminalske licence (remote desktop), SQL strežnik Standard ali Web edition, VPN poveza ali protipožarni zid.

Več o ponudbi najdete na naši spletni strani.

Za tiste, ki pa potrebujejo dinamično možnost nadgradnje sistemskih virov ali zmanjšanje sistemskih virov, smo pripravili ponudbo Cloud strežnikov po meri. Več o tem in o prednosti te ponudbe pa v naslednjem članku.

Podobni članki