Kdaj je zakup dveh paketov (reseller + e-mail gostovanje) cenejša opcija?

Pred kratkim smo v našo ponudbo paketov gostovanj dodali e-mail gostovanje. Gre za cenovno ugodno gostovanje namenjeno le e-mail predalom, kjer lahko izbirate med predali velikosti od 5 GB do 50 GB.

Pozitiven odziv naših strank nas je izredno razveselil! Le nekaj dni po objavi paketov nas je poklical naročnik, lastnik reseller paketa ter povprašal po možnosti naročila e-mail gostovanja za eno od svojih strank. Po koncu pogovora je naročil 2 paketa gostovanja in zanju plačal manj (da, prav ste prebrali!) kot bi plačal za en sam paket. Kako je to sploh mogoče?

 

Študija primera: ko dva paketa staneta manj kot en sam

Omenjeni podjetnik nas je poklical, ker se je soočal s pomanjkanjem prostora na trenutnem paketu Stražarnica. Ta omogoča do 20 GB prostora, ki ga lahko prosto razporedite med spletno stran in poštne predale. Težava, s katero se je srečal naš naročnik, je nastala zaradi števila in velikosti poštnih predalov: v paketu Stražarnica ima namreč 10 poštnih predalov, ki v večini zasedajo več kot 1 GB prostora ter se hitro večajo. Zato se je naročnik zanimal za povečanje paketa gostovanja na 50 do 60 GB prostora.

Na prvi pogled bi bila najbolj logična rešitev nadgradnja obstoječega reseller paketa. Paket Trdnjava ponuja 60 GB prostora, a stane skoraj 400 € letno.

Sodelavec ekipe Domovanja je seveda takoj predlagal bolj učinkovito in ugodno rešitev za opisano težavo: e-mail gostovanje!

Bolj konkretno: zakup paketa E-mail 5, ki ponuja e-mail predale velikosti 5 GB skupaj z varnostno kopijo sporočil. Paket stane le 20,79 € / leto za posamezen predal. 10 e-mail predalov bi našega naročnika torej stalo le 207,89 € na leto.

Res je, da bi potreboval še en paket gostovanja za svojo spletno stran, a ker zanjo ne potrebuje toliko prostora, lahko naroči enega od najmanjših (in zato ugodnejših) paketov.

Prihranek? Skorajda 150 € letno!

Še nekaj matematike: izračun razlike v ceni paketov

PaketTrdnjava 60 GBPaket E-pošta 10 x 5 GB
(skupno 50 GB)
Letna cena podaljšanja398,53 €207,89 €

Iz tabele je razvidno, da je zakup ločenega paketa za e-pošto skorajda pol cenejši. K temu je sicer potrebno (opcijsko) prišteti še paket gostovanja za spletno stran, a končni prihranek je vseeno izjemen. 

Cena ni edina prednost ločenega e-mail gostovanja

Ločeno e-mail gostovanje že samo po sebi ponuja uporabo IMAP protokola. Ta vam (ali vašim strankam) omogoča, da do svojih sporočil dostopate iz vseh naprav, kadarkoli in kjerkoli. Povedano drugače: vse prejete in poslane e-maile boste lahko pregledovali na svojem računalniku in mobilni napravi.

Poskrbeli smo tudi za vašo varnost: antispam filtri bodo prestregli neželeno pošto, antivirusna in phishing zaščita pa preprečila morebitne napade in goljufije.

VSE PREDNOSTI E-MAIL GOSTOVANJA >>>

Lahko tudi vam pomagamo do cenejšega gostovanja?

Vas je opisana študija primera navdihnila, da tudi sami zmanjšate stroške gostovanja? Pišite nam oziroma nas pokličite in skupaj bomo našli najbolj ugodno kombinacijo paketov za vas ali vaše stranke!

Podobni članki