Kdaj izbrati VPS strežnik?

Potrebujete zmogljivejše in bolj prilagodljivo gostovanje? Preverite VPS strežnike!

Klasični paketi gostovanja zaradi enostavnosti uporabe in nizke cene predstavljajo idealno rešitev za predstavitvene strani in manjše spletne trgovine. A ker so zmogljivosti paketov deljenih gostovanj omejene, postajajo tudi VPS gostovanja vedno bolj priljubljena izbira za gostovanje večjih spletnih portalov, trgovin in spletnih aplikacij.

Ključna prednost je prilagodljivost

VPS strežniki so izredno primerni za poganjanje zahtevnih aplikacij, ki se hitro razvijajo in rastejo, saj lahko v primeru povečane obremenjenosti hitro povečamo zmogljivost VPS strežnika ali pa ga prenesemo na drug fizični strežnik z močnejšo strojno opremo. Vse to omogoča večjo prilagodljivost, saj se lahko gostovanje sproti nadgrajuje in tako prilagaja vašim potrebam, kar posledično pomeni racionalizacijo stroškov.

Dodatno se lahko pri VPS gostovanju nastavitve strežniških programov prilagodi vašim potrebam. Prilagodi se nastavitve za podatkovno bazo (MySQL), namesti se lahko dodatne rešitve, ki pohitrijo delovanje določenih funkcionalnosti (npr. predpomnilnik Redis, strežnik za oglase Revive) in podobno.

Izberite VPS strežnik s 24/7 vzdrževanjem

Potrebujete pomoč pri delu s strežnikom? Vas je strah tehničnih izzivov, ki jih prinese gostovanje na VPS strežnikih? Želite, da vam je naš izkušen tehnik na voljo – v nujnih primerih tudi izven delovnika?

Potem je gostovanje na lastnem VPS strežniku z vključenih vzdrževanjem najprimernejša izbira za vas.

Naj vas misel na lasten strežnik ne prestraši. Če nimate izkušenj z vzdrževanjem lastnega strežnika, se lahko odločite za vzdrževano VPS gostovanje, kjer gostovanje tako kot na deljenem gostovanju še vedno normalno upravljate prek nadzorne plošče, za vzdrževanje in nadzor strežnika pa še vedno skrbimo mi.

VPS strežnik priporočamo:

  • lastnikom spletnih trgovin,
  • lastnikom novičarskih portalov,
  • spletnim agencijam, saj je tu na voljo tudi možnost oversellinga,
  • izvajalcem e-marketinga, saj se lahko postavi namenski strežnik za pošiljanje mailingov (obvestil, novic).

Podobni članki