Zakaj morate za spletno trgovino izbrati najboljši paket gostovanja?

Vse več podjetnikov se odloči svoje izdelke in storitve prodajati preko spleta. V primerjavi s fizično trgovino je odprtje spletne trgovine namreč veliko enostavnejše in predvsem cenejše. Velja tudi, da lahko na spletu zaslužite praktično čez noč.

A tudi pri odprtju spletne trgovine je nekaj slabosti. Najpogosteje spletni podjetniki izgubljajo denar zaradi tehničnih težav.

Izdelava spletne trgovine je lahko s priljubljenima platformama Shopify in CMS Magento zelo enostavna. Oba vas korak po koraku vodita skozi namestitev aplikacije, na internetu pa boste našli tudi mnogo navodil za zahtevnejšo konfiguracijo spletne trgovine.

Največji sovražnik – čas, ko vaša trgovina ne deluje

T.i. downtime je čas, ko vaša spletna trgovine ne deluje. Če imate pregled nad statistiko prodaje, si lahko hitro izračunate, koliko denarja izgubite vsako minuto, ko je vaša stran nedosegljiva.

Občasni izpadi delovanja so neizogibni, saj je potrebno vsako trgovino kdaj vzdrževati, nadgraditi ali preseliti na zmogljivejši strežnik. A vsa ta dela lahko načrtujete ter tako poskrbite, da je spletna trgovina nedosegljiva v času, ko imate najmanj obiska.

Manj vpliva pa imate na dela, ki jih izvaja vaš ponudnik gostovanja. Večina ponudnikov bo vzdrževalna dela izvajala ponoči, ko je obisk minimalen. Če se vaš ponudnik tega ne drži, razmislite o menjavi.

Kakšen je dober ponudnik gostovanja?

Lastniki spletnih trgovin morajo biti še bolj pazljivi pri izbiri ponudnika gostovanja. Delovanje storitve bo namreč direktno vplivalo na njihove prihodke in dobiček.

Velja, da je dober ponudnik gostovanja stabilen, zanesljiv, hiter, cenovno dostopen ter vedno na voljo za vaša vprašanja in težave.

Strojna oprema (strežniki)

Nihče ne želi, da se njegova spletna trgovina odpira predolgo časa. Zato poskrbite, da ima vaš ponudnik gostovanje strežnike s hitrimi SSD diski in hitrim procesorjem, kar zagotavlja hitro delovanje. Priporočljivo je tudi, da ima ponudnik podatkovni center (strežnike) v isti državi kot ste vi in vaši obiskovalci. Strežniki v bližini omogočijo hitrejši pretok informacij. Obenem pa lokalni ponudniki nudijo pomoč in podporo v vašem jeziku.

Nadgradnje

Na začetku boste najverjetneje izbrali paket gostovanja na deljenih strežnikih, saj so ti cenovno najbolj ugodni, a še vedno dovolj zmogljivi za začetnike. Vseeno že na začetku preverite, da ponudnik gostovanja omogoča nadgradnjo paketov. Ko bo vaša spletna trgovina rasla, bodo rasle tudi zahteve zmogljivosti strežnika, kjer gostujete. Poskrbite, da je nadgradnja na večji paket možna ter da ni povezana z večjimi dodatnimi stroški ali tehničnimi težavami.

Preverite, da imate na voljo tudi VPS strežnike. Najbolj uspešne spletne trgovine namreč za delovanje uporabljajo lastne VPS strežnike, ki so prilagojeni prav za njihove potrebe.

Varnost

Dandanes je varnost zelo pomembna. Pri spletnih trgovinah se največkrat omenja SSL certifikate, ki poskrbijo za šifrirano povezavo med spletno trgovino in obiskovalcem ter predvsem poskrbijo, da spletna stran v brskalniku ni označena kot nevarna. Pri izbiri ponudnika gostovanja bodite pozorni tudi na to, da vam bo omogočil zakup SSL certifikatov.

Varnostne kopije

Izgubo podatkov spletne trgovine lahko primerjamo s tem, da vam do tal zgori prava spletne trgovina. Zato poskrbite, da vam ponudnik gostovanja omogoča redno izdelavo varnostnih kopij.

Zakaj izbrati Domovanje?

Z več kot 17-letnimi izkušnjami in ogromnim številom zadovoljnih strank smo se dokazali kot zanesljiv partner pri vašem spletnem nastopu. Kot največjo prednost štejemo zmožnost, da lahko ponudbo prilagodimo potrebam naših strank. V naši ponudbi boste našli pakete gostovanja za začetnike in profesionalce. Nudimo brezplačne SSL certifikate, hitre strežnike s SSD diski, ki se nahajajo v Sloveniji, ter podporo, ki je na voljo vsak dan od 8-20h.

Pišite nam za nasvet pri izbiri paketa ali pa izberite enega od paketov gostovanja.

Podobni članki