Kaj je cPanel nadzorna plošča in zakaj jo potrebujem?

cPanel nadzorna plošča je bila razvita kot sodobno orodje za ponudnike spletnega gostovanja in njihove stranke. Danes je cPanel najbolj priljubljena platforma in je na voljo brezplačno v vseh naših paketih gostovanja.

cPanel

Kaj je cPanel?

cPanel je grafični vmesnik namenjen upravljanju strežnika. Uporabnikom omogoča preprosto delo z domenami, e-poštnimi računi, bazami podatkov in številnimi drugimi možnostmi. Glavni razlog za uspeh cPanela je uporabniku prijazen vmesnik in preprost dostop z enim klikom.

cPanel je zasnovan tako, da lahko celo računalniški laiki razumejo, kako upravljati s strežnikom. Poleg tega boste na intenetu našli neskončno tečajev, blogov, člankov, video vodičev ipd. na temo cPanel-a.

Zakaj potrebujem cPanel in kako ga uporabljam?

Kot smo že omenili, je cPanel najbolj priljubljena nadzorna plošča na svetu in ga najdete tudi v naših paketih gostovanja. cPanel vam bo pomagal nastaviti domeno, poddomeno, e-poštne račune, varnostne kopije itd. Če želite izdelati stran v CMS WordPress, jo lahko namestite z le nekaj kliki s pomočjo aplikacije Softaculus.

Poleg osnovnih možnosti cPanel ponuja tudi vrsto dodatnih funkcij, ki so izjemno uporabne za najbolj napredne uporabnike. cPanel lahko uporabljate za sledenje porabi prostora, prenosa podatkov, stanja e-poštnega računa, splošne statistike povezane z bazami podatkov, e-poštnimi sporočili itd.

Po vsej verjetnosti bo cPanel ostal najbolj priljubljen vmesnik za delo s paketi gostovanja in upamo, da bo zadostil tudi vašim potrebam in željam.

Podobni članki