Zakaj izbrati domačega ponudnika gostovanja?

V današnjem hitro rastočem trgu je pomembno, da ste vedno na tekočem z zadnjimi trendi. Ne glede na panogo vaše dejavnosti je spletna prisotnost zelo pomembna. A pogosto ni dovolj le biti prisoten – poskrbeti morate tudi za dobro uporabniško izkušnjo.

Vaša spletna stran mora delovati brezhibno, zato je izbira dobrega ponudnika spletnega gostovanja ključna. Tuji ponudniki običajno niso najboljša izbira, sploh če je večina obiskovalcev vaše strani iz Slovenije.

Zakaj izbrati strežnike v Sloveniji?

Odgovor na to vprašanje je pravzaprav zelo enostavno. Spletne strani so shranjene na strežniku, ki se nahaja v podatkovnem centru. Vsaka interakcija med spletno stranjo in uporabnikom zahteva interakcijo med spletno stranjo in strežnikom. Razdalja med uporabnikom in strežnikom zato vpliva na hitrost odziva in prenosa informacij.

Če so obiskovalci vaše spletne strani iz Slovenije, strežnik, kjer se nahaja vaša spletna stran, pa je iz ZDA, bo odzivni čas daljši. Počasen prenos strani, počasen odziv in zakasnitve na splošno so lahko posledica oddaljenosti strežnika. To pa bo povečalo nezadovoljstvo obiskovalca vaše strani.

Zato se naši strežniki nahjajo v Sloveniji. In zato lahko našim strankam ponudimo hitrejše delovanje za ugodno ceno.

Tehnična podpora in vzdrževanje

Pri vseh ponudnikih se kdaj zgodi, da pride do težav v delovanju. Včasih pa težava nastane že pri posodobitvi katerega od vtičnikov vaše spletne strani. V obeh primerih boste potrebovali odzivno podporo vašega ponudnika gostovanja.

Kadar je ponudnik v drugem časovnem pasu, tudi podpora deluje ob drugačnem času. Kar pomeni, da boste na pomoč čakali dlje časa. Če izberete lokalnega ponudnika, se to ne bo zgodilo. Še več: tehniki vam bodo rešitev obrazložili v vašem jeziku in ne le v (slabi) angleščini.

Pomembna je tudi informacija, da večina nujnih strežniških posodobitev in vzdrževanj poteka v nočnem času. Če ste torej zakupili strežnik v drugem časovnem pasu, se lahko zgodi, da to pomeni vzdrževanje v – za vas – najpomembnejšem, dnevnem času. Ste res pripravljeni tvegati?

SEO in cena

Strežnik v Sloveniji bo pripomogel tudi k boljši poziciji vaše spletne strani na iskalnikih. Google in drugi brskalniki namreč analizirajo tudi IP vaše spletne strani. Zato boste v manjši prednosti, če bo imela vaša stran IP v Sloveniji.

Tudi iz finančnega vidika je izbira domačega ponudnika gostovanja običajno ugodnejša opcija. Ker boste storitev plačali z lokalno valuto, menjalni tečaji ne bodo vplivali na ceno. Poglejmo si primer: zakupili ste strežnik v ZDA, ki ga plačujete mesečno, z eno-letno pogodbo. Če vrednost dolarja raste, raste tudi cena vašega paketa gostovanja.

Izbira domačega ponudnika ne vpliva le na izboljšanje gospodarstva države, ampak pripomore tudi k bolj kvalitetni storitvi. Ponosni smo, da imamo najboljši in najhitrejši podatkovni center v Sloveniji, ter najboljšo podporno ekipo, ki govori vaš jezik. Ne verjamete? Preverite na Domovanje.com

Podobni članki