5 stvari, ki jih morate upoštevati pri izbiri ponudnika gostovanja

Poslovanje se seli na splet, zato je vse bolj pomembno, da imate dobro in delujočo spletno stran. Na to pa pomembno vpliva tudi strežnik, na katerem se stran nahaja ter paket gostovanja s svojimi omejitvami. Izbira kakovostnega in zanesljivega ponudnika gostovanja je tako pogoj za uspešen nastop na spletu.

Ponudnikov gostovanja je vse več. Kako torej izbrati pravega partnerja, ki vam bo znal priskočiti na pomoč v vseh situacijah? V skoraj 20 letih poslovanja so nas stranke naučile, kaj jim največ pomeni. Predstavljamo 5 točk, na katere morate paziti pri izbiri ponudnika gostovanja za svojo spletno stran:

1. Sodobna infrastruktura

Le najboljši in največji lahko stalno posodabljajo strežniško infrastrukturo. Preverite, da je vaš ponudnik gostovanja med njimi!

Pri izbiri paketa gostovanja preverite, ali imajo strežniki SSD diske, ali lahko nastavite najnovejšo PHP verzijo ter ali uporabljajo uporabnikom prijazno nadzorno ploščo. cPanel je v tem trenutku najboljša izbira.

2. Varnost in varnostne kopije

Za varnost naj poskrbi ponudnik gostovanja! Brezplačni SSL certifikati so danes že osnova vsakega gostovanja, preverite pa tudi, da vaš ponudnik aktivno skrbi za varnost strežnikov. Pri Domovanju ponujamo aktivno zaščito, ki je sestavljena iz mnogih pomembnih komponent varnosti.

Redno izdelovanje varnostnih kopij je prav tako osnova vsakega spletnega gostovanja.

3. Možnost nadgradnje na večji paket

Vsak poslovnež si želi, da bi bilo njegovo podjetje najbolj uspešno. Poskrbite, da vam v času največjih uspehov ne bo potrebno menjati ponudnika gostovanja. Že na začetku izberite ponudnika, ki ima široko paleto storitev in vam bo lahko ponudil nadgradnjo na večji ter zmogljivejši paket gostovanja. To običajno pomeni, da ima v ponudbi tudi VPS gostovanje.

4. Delovni čas in zanesljivost podporne ekipe

Zagotovo boste tekom poslovanja naleteli na težave. Zato izberite ponudnika, ki vam bo lahko pomagal težave hitro reševati. Dosegljivost, strokovnost in zanesljivost podporne ekipe ponudnika je bistvenega pomena. Izbrani ponudnik naj vam omogoča telefonsko in e-mail podporo vsaj med 8 h in 20 h, preverite pa tudi, da t.i. premium podporo ponuja 24 ur na dan, vse dni v letu.

5. Pomoč ob težavah

A naj hiter odziv podporne ekipe ne bo edini kriterij za izbiro ponudnika. Včasih težave ni mogoče rešiti hitro, ampak je za rešitev potrebno znanje strokovnjakov iz različnih področij.

V tem primeru so v prednosti večji ponudniki, ki imajo večje in bolj raznolike ekipe strokovnjakov. Poiščite ponudnika, ki vam bo lahko ponudil pomoč ob vseh vrstah težav: ki ima v svojih vrstah izkušene sistemske administratorje, programerje, podpornike, …

Kaj pa cena?

Seveda bo tudi cena storitve vplivala na končno odločitev. Na srečo največji ponudniki z najboljšo infrastrukturo in najbolj izkušenimi ekipami pogosto niso najdražji. Moj nasvet: naj cena ne bo bistvena za vašo končno odločitev. Izberite nekaj srednjega: ponudnika, ki bo najbolje zadostil vseh kriterijem.

Podobni članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja