Kako do novih zvestih strank?

Lojalnost strank je zlata vredna!Danes v mnogih panogah vlada močna konkurenca. V boju za stranke na kratek rok preživijo tisti, ki ponudijo nižjo ceno. Strategija podjetij z dolgoročno vizijo pa je kakovost in profesionalen ter pošten odnos do strank.

Kupci, ki pri vas dobijo, kar potrebujejo in želijo (ne nujno v tem vrstnem redu), postanejo vaše zveste stranke. Lojalnost pa je tisto, k čemur stremimo vsi. Izboljšate jo lahko s pomočjo upravljanja odnosa s strankami.

Kako začeti z upravljanjem odnosa s strankami?

Če stranke že imate, je prvi korak zavedanje, da vam skrb za odnose s kupci prinese vrsto koristi. Bolj se jim boste posvetili, bolj vam bodo zaupale. Posledično bodo narasle tudi prodajne številke.

Za trajen uspeh je premalo, da se s strankami ukvarja samo direktor ali skrbnik za stranke. Odločitev za skrb za odnose s kupci morajo sprejeti vsi zaposleni. V podjetje vpeljite programsko opremo za upravljanje odnosa s strankami (CRM), ki bo omogočala sledenje kontaktov s strankami. Tako ne boste nikoli pozabili na detajle, ki so nemalokrat ključni v nakupnem procesu. Če boste po nekaj mesecih vprašali kupca, ali je z njegovo nogo vse v redu (ob zadnjem klicu vam je povedal, da si jo je zlomil pri tenisu), bo preveč navdušen nad vašo pozornostjo, da bi razmišljal o nakupu pri vaši konkurenci.

 

Kje najti nove stranke?

Ko je podjetje še novo, pa tudi, ko že lep čas posluje, je ključno vprašanje, kako pridobiti nove potencialne kupce. V poplavi različnih načinov za »preglasitev« konkurence je najučinkovitejše oglaševanje na Googlu.

Oglasi na Googlu so sicer majhni tekstovni oglasi, a veliki med načini za pridobivanje novih kupcev. Z njimi svojo spletno stran izpostavite na prvi strani interneta in položite trden temelj za negovanje odnosa s strankami.

 

Zakaj ravno Google oglaševanje?

  1. Z oglasi na Googlu lahko ponudbo izpostavite točno določeni ciljni skupini, saj s ključnimi besedami učinkovito ciljamo nanje.
  2. Je velikan med iskalniki:  Od desetih slovenskih uporabnikov iskalnikov se samo eden odpravi na Najdi.si, devet pa jih za odgovor povpraša Google.si.
  3. Vzpostavitev oglasne kampanje je enostavna in hitra: z oglasi ste lahko pred konkurenco v samo enem dnevu.
  4. Oglasne kampanje so izjemno fleksibilne, saj lahko poljubno spreminjamo geografsko in jezikovno ciljanje, dnevno porabo in druge nastavitve.
  5. Nikjer drugje ne boste plačali tako malo za potencialnega kupca kot na Googlu. In kako to vemo? Ker je Google oglaševanje izmerljivo do centa natančno.

 

Google oglas je prvi stik vašega podjetja s potencialnimi kupci. Od klika dalje za odnos s stranko skrbi vaša spletna stran, od njenega povpraševanja pa vi sami z e-poštnim sporočilom, klicem, sestankom … skratka, upravljanjem odnosa s strankami.

Spremljajte nas še naprej, da boste izvedeli še več o Google oglaševanju in drugih načinih spletnega trženja.

Podobni članki