Kakšna domena pripomore k dobri poziciji spletne strani?

Izbira domene vsekakor vpliva na pozicijo vaše spletne strani v iskalnikih. Najbolje je, da v imenu domene uporabite tisto ključno besedo po kateri vas iščejo vaši potencialni kupci.

Če ponujate rafting imate lahko npr. www.rafting.si domeno. Vendar, če ponujate rafting na Bledu, potem je bolj smiselno v domeno vključiti obe ključni besedi, torej in rafting in Bled, npr. bled-rafting.si.

S pomišljajem ali brez?

Priporočljivo je sicer, da domena vsebuje čim manj pomišljajev, saj je Google sumničav do domen z več pomišljaji. Vendar pa je pametno uporabiti pomišljaj, kadar je vaša domena sestavljena iz dveh ključnih besed. Če domena vključuje dve ključni besedi, vam to lahko pomaga pri dobrem pozicioniranju spletne strani v iskalnikih. Hkrati pa morate vedeti, da je uporaba več kot dveh ključnih besed v domeni nepriporočljiva, če ne zaradi drugega zato, ker si domeno z več kot dvema ključnima besedama uporabniki težje zapomnimo.

Najbolj idealno je, da uporabljate domeno s pomišljajem za vpis v iskalnike, domeno brez pomišljaja pa registrirate zato, da si jo bodo potencialni obiskovalci vaše spletne strani lažje zapomnili.

 

Dolžina domene

Izogibajte se domenam, ki vsebujejo več kot 15 črk. 15 črk je maksimalna dolžina domene, vendar si raje zapomnite pravilo – krajša kot je domena, bolje je!

 

Kaj pa uporaba domenskih končnic?

Tudi uporaba domenskih končnic vpliva na pozicijo vaše spletne strani v iskalnikih. Vedno je bolje uporabiti nacionalno kot tujo domensko končnico, sploh če je vaša ciljna skupina domači trg. Za Slovenijo je tako najbolj priporočljiva uporaba .si domenske končnice.

Izbira prave domene torej pripomore k povečanju obiska na vaši spletni strani, zato bodite pozorni, kakšno domeno boste izbrali.

Podobni članki