Ne nasedajte prevaram o piškotkih!

Te dni je veliko lastnikov spletnih strani po e-pošti prejelo sporočilo, da njihova spletna stran ni v skladu z novo zakonodajo o piškotkih. Med njimi so bile tudi strani, ki imajo pravilno urejeno obvestilo o piškotkih in funkcionalnost, ki poskrbi, da se piškotki naložijo šele, ko obiskovalec to dovoli.

Kaj storiti, če ste tudi vi prejeli takšno sporočilo?

 

E-poštno sporočilo je kratko in ne navaja, za kakšno kršitev pravzaprav gre. V njem so slovnične nepravilnosti, na koncu pa ni podpisa. Navedena je povezava na spletno stran, kjer je sicer mnogo različnih kontaktov, na primer od Evropske unije in Republike Slovenije, ni pa kontakta ponudnika domnevne rešitve glede piškotkov. Spletna stran, ki je trenutno nedosegljiva, je grozila s črno listo in vas poskušala prepričati, da se registrirate oz. pustite kontaktne podatke.

Svetujemo vam previdnost pri odzivih na takšna sporočila. Pomembno je, da ima vaša stran urejeno obvestilo o piškotkih, če jih seveda uporablja. O njegovi pravilnosti pa raje povprašajte pravnika ali izdelovalca vaše spletne strani.

Več o zakonodaji glede piškotkov lahko preberete v tem prispevku.

Podobni članki