E-mail naslov za vaše podjetje

V poslovnem svetu je izredno pomembno, da za komunikacijo uporabljate personaliziran, profesionalen e-mail naslov, ki bo pokazal, da ste zaupanja vredno podjetje.

Če še nimate domene, jo čim prej zakupite: priporočamo vam registracijo domene, ki bo vsebovala ime vašega podjetja (npr. ime-podjetja.si). Proste domene lahko poiščete s pomočjo našega iskalnika.

Nato poskrbite še za e-mail predale na tej domeni. Za vzpostavitev e-mailov boste potrebovali paket gostovanja. Če potrebujete le e-maile, bo zadoščal že najmanjši paket gostovanja. Pri izbiri paketa pazite le na omejitve glede števila in velikosti e-mail predalov. Ko bo vaš paket gostovanja vzpostavljen, boste lahko v nadzorni plošči ustvarili poljuben poštni predal.

NOVO! Ne spreglejte tudi nove rešitve za vašo e-pošto: e-mail gostovanje, ki je prilagojeno gostovanju vaše e-pošte! Že od 1,49 € predal/mesec in do kar 50 GB veliki predali. Preveri ponudbo >>>

Pri kreiranju uradnih e-mail predalov podjetja upoštevajte naslednje nasvete:

  • Vedno uporabljajte svojo domeno (ne uporabljajte Gmail-a).
  • Izogibajte se vzdevkom in številkam: v poslovnem emailu uporabite svoje ime in priimek (npr. ime.priimek@ime-podjetja.si).
  • Ustvarite splošen email predal, ki ga objavite tudi na spletni strani (npr. info@ime-podjetja.si).
  • Včasih je priporočljivo ustvariti tudi druge splošnejše e-maile: prodaja@ime-podjetja.si, servis@ime-podjetja.si, racunovodstvo@ime-podjetja.si ipd.

Česa ne smete storiti:

  • Ne uporabljajte predpon (npr. cool, sladka, tipcek).
  • E-mail bo predstavljal le vas, zato ne uporabljajte imen družinskih članov ali prijateljev.
  • Ker živimo v kulturi, kjer ženska po poroki običajno spremeni priimek, to upoštevajte tudi pri ustvarjanju profesionalnega e-maila.

Kaj pridobite z e-mailom na lastni domeni?

Manj možnosti, da bo vaše sporočilo označeno kot SPAM

Manj verjetno je, da bo sporočilo e-maila na lastni domeni označen kot nezaželjena pošta (SPAM). Obenem pa tak bo tak e-mail že na prvi pogled bolj zaupanja vreden kot email npr. ponudnika Hotmail.

E-maili na lastni domeni so prenosljivi

Verjetno se sprašujete, zakaj bi plačali domeno in paket gostovanja, ko pa lahko e-mail dobite brezplačno pri vsem znanih ponudnikih Gmail in Yahoo.

Glavna prednost e-mail predala na lastni domeni je možnost prenosa k drugemu ponudniku. Ne more se več zgodili, da bi ponudnik prenehal delovati, vi pa bi izgubili svoj e-mail naslov in sporočila (se spomnite ponudnika email.si?). Če ne boste zadovoljni z izbranim ponudnikom gostovanja, boste svojo domeno in e-maile preprosto prenesli h22 konkurenčnemu podjetju.

Ustvarite več predalov in še bolje organizirajte e-pošto

Če prejemate veliko e-mailov, je smiselno kreirati več ločenih e-mail predalov. Omenili smo že nekaj primerov: prodaja@ime-podjetja.si, servis@ime-podjetja.si, racunovodstvo@ime-podjetja.si ipd.

Podobni članki