Kaj mora vedeti vsak izdelovalec-začetnik spletnih strani?

Si izdelal(a) nekaj spletnih strani za svoje znance ter naenkrat spoznal(a), da je to super delo? Si ob tem prišla na idejo, da bi to lahko postala tvoja redna zaposlitev ali pa vsaj vir dodatnega prihodka?

Zaradi uspehov spletnih agencij se vse več samostojnih podjetnikov odloča stopiti na isto pot. Velikokrat smo eno od prvih podjetij, ki jih prosijo za pomoč: običajno z vprašanjem, ali večjim strankam nudimo dodatne popuste … 😉 (da, jih nudimo, a o tem nekoliko kasneje).

Za začetek: razmislek o tem, kakšen odnos želite vzpostaviti s svojimi strankami

Vsak izdelovalec spletnih strani mora prej ali slej sprejeti odločitev o tem, kakšen odnos s strankami želi imeti. Bo izdelal spletno stran ter jo ob koncu projekta v celoti prepustil naročniku? Ali pa bo naročniku tudi po koncu projekta na voljo za dodatne popravke in nadgradnje? Vse to vpliva na izbiro primernega paketa gostovanja.

A) Želim le izdelovati strani – brez dodatnih sitnosti!

+ manj sitnosti, manjša odgovornost: ne zavežete se, da boste poslovali tudi čez npr. leto dni
– dolgoročno manj prihodkov od posameznega naročnika

B) Želim dolgoročno sodelovanje s svojimi naročniki.

Pričakujem, da se bodo name obračali tudi v prihodnje, ko bodo potrebovali dodatne nadgradnje strani.

+ večji prihodki od posameznega naročnika
– vsak projekt zahteva več vložka, odgovornost je večja, saj vsaka napaka prinese slabo voljo in lahko zmanjša število prihodnjih naročil. Kmalu boste potrebovali sistem za vodenje projektov (CRM sistem)

Na prvi pogled je (glede na pros/cons) boljša varianta A, a kaj, ko na koncu vsi delamo za: denar 🙂

Domovanje je v vsakem primeru vaš najboljši partner!

Pripravili smo pakete gostovanja za vse: tiste, ki želite enostavnejše življenje z opcijo A, kot tudi tiste, ki želite večjo rast (in se odločite za B).

V primeru A izberite navadno spletno gostovanje: svojo stranko usmerite na domovanje.com in mu naročite, kateri paket gostovanja naj zakupi. Ko vam naročnik pošlje dostopne podatke do gostovanja, mu izdelate spletno stran. Po objavi strani naročnik v celoti prevzame nadzor nad paketom gostovanja (le on ohrani dostop, vse stroške krije sam).

V primeru B pa sami zakupite enega od reseller paketov – plačnik paketa ste torej vi, ne naročnik. Kar pomeni, da naročniku spletno gostovanje računate vi. Že slutite, zakaj je to najboljša opcija? 🙂 Naročniku lahko spletno gostovanje računate, kolikor želite (oziroma kolikor je zanj pripravljen plačati). Če temu dodamo še dejstvo, da postanete »skrbnik« izdelane strani in urejate tudi vse nadgradnje, je verjetno jasno, da gre za finančno veliko boljšo opcijo.

Dobiček pri »resellanju« domen?

Podobno velja tudi za domene: če se odločite za vlogo »skrbnika« ter spletne storitve vodite v svojem uporabniškem računu, to posledično pomeni, da lahko naročnikom za registracijo ali podaljšanje domene računate toliko, kolikor želite. Naše redne cene so objavljene javno, seveda pa večjim strankam nudimo dodatne popuste. Več domen, kot imate v svojem Domovanje uporabniškem računu, večji popusti vas čakajo (in večja bo vaša marža).

Že veste, kdo vam bo pomagal pri tehničnih težavah?

Mnogi oklevate pri odločitvi za samostojno pot zaradi enega razloga: STRAHU. Strahu, da boste naleteli na težavo, ki je ne boste znali rešiti. Strahu, da je izdelava spletnih strani nekaj, za kar še nimate dovolj znanja. Strahu pred tem, da ste za vse sami.

Veliko naših strank bi vam lahko povedalo, da so se ob težavah mnogokrat obrnili prav na našo ekipo. Posameznik preprosto ne more vedeti vsega – ekipa Domovanja pa šteje več kot 20 strokovnjakov različnih področij. Pri nas boste našli osebe, ki so specializirane za domenske končnice, finančno-pravne posebnosti, infrastrukturo in strežnike, različne nadzorne plošče, optimizacijo strani, WordPress in druge CMS-je, različne veje marketinga, komunikacijo s strankami, … Kot stranki Domovanja vam bodo na voljo vsak delovnik med 8. in 20. uro (za nujne zadeve pa tudi med koncem tedna).

Še vedno oklevate? Pišite nam na info@domovanje.com, pokličite nas na 01 7777 888, pridite na kavo 🙂 Vedno smo na voljo tudi za individualni sestanek, izobraževanje ali le nasvet.

Podobni članki