.EU – zaupanja vredna domenska končnica

Pogosto spregledana, a zato nič manj zanimiva, zlasti če s svojim podjetjem vstopate na evropski trg: .EU domena je cenovno ugodna, prepoznavna in v primerjavi s .COM domenami jih je še vedno veliko na voljo za registracijo. Ali ste vedeli, da je trenutno registriranih več kot 100 milijonov .com domen? Zato ni čudno, da vaša želena .COM domena ni več na voljo za registracijo!

Zaupanja vredna domena

Veliko večja verjetnost je, da bo Nemec kupil preko spletne trgovine, ki ima .EU domeno kot .SI. EU domena je globalno prepoznavna domena, ki pri prebivalcih Evropske unije vzbuja zaupanje.

Domene s končnico .EU so na voljo za registracijo vsem, ki se nahajajo v Evropski uniji, na Islandiji, Norveškem ali Lihtenštajnu.  Za registracijo je na voljo že od leta 2005 in brez zadržkov lahko trdimo, da se je »dobro prijela«: tako pri tistih, ki domene kupujejo, kot pri končnih uporabnikih – obiskovalcih in nakupovalcih – na spletni strani. Zaradi prepoznavnosti in razširjenosti je postala brez dvoma zaupanja vredna domenska končnica.

Pametna izbira tudi za vse, ki poslujete v samo v Sloveniji

Domeno s končnico .EU preprosto morate registrirati – poleg .SI, ki je nujna za nastop na slovenskem trgu, in .COM domene. Slednja je pomembna zato, ker je najbolj prepoznavna, .SI je naša državna končnica, z EU domeno pa še dodatno preprečite, da bi vam lahko nagajala konkurenca. Vas zanima, kako? Recimo, da ste registrirali .SI domeno z imenom vaše blagovne znamke, torej imeznamke.si. Vaša znamka bo sčasoma postala prepoznavna in samo vprašanje časa je, kdaj bo priložnost izkoristila konkurenca ter zakupila preostale zanimive domene, ki so še na voljo in tako speljala vodo na svoj mlin.

Našim strankam zato svetujemo, da naj izbrano domeno registrirajo v vseh treh različicah, torej .SI, .COM in .EU, ne glede na prvo izbrano domensko končnico. Saj veste, da po toči zvoniti je prepozno, poleg tega pa je cena .EU domene izjemno ugodna in se ne splača tvegati.

Ugodna cena .EU domene

In na koncu, ne pozabite: .EU domena je na volja za samo 2,99 €, kar je samo še dodaten razlog več, da jo zakupite 🙂 Če .EU domene še nimate, jo hitro registrirajte, dokler je izbrano ime še na voljo! PREVERI PROSTE .EU DOMENE >>>

Podobni članki