Kako prodati ali kupiti že registrirano domeno

Če ste lastnik domene, ki je ne potrebujete več, pa bi jo radi prodali, ali pa želite kupiti že registrirano domeno, lahko to storite na tržnici domen Sedo.

Sedo (Search Engine for Domain Offers) je tržnica domen in spletnih strani. Na tej tržnici se trenutno nahaja več kot 16 milijonov registriranih domen, ki jih lahko prodate ali kupite.

Kako poteka nakup ali prodaja? Na tržnico se prijavite z računom, ki ga ustvarite na spletni strani Sedo. Tam oddate oglas za domeno, ki ima lahko fiksno ceno, ali pa organizirate dražbo. Račun je brezplačen, Sedo zaračuna le dogovorjeno provizijo od prodaje ali nakupa.

Neposredni dogovor z lastnikom ali kupcem

Morda se želite za nakup ali prodajo domene dogovarjati neposredno z lastnikom oziroma kupcem, toda ne veste, kako to izpeljati. Hkrati vas muči še vprašanje, ali boste od kupca res prejeli denar oziroma obratno, ali bo trenutni lastnik res prenesel lastništvo domene na vas. Sedo v tem primeru nastopa kot posrednik, prek katerega opravite obe transakciji. Za transakcijo vam bo zaračunal 3% provizije, ki temelji na bruto prodajni ali nakupni ceni, plača pa jo ena od strank. Sedo nato domeno prenese k novemu lastniku, druga stranka pa na svoj račun prejme denar od prodaje.

Domain grabber je program, ki poskrbi za registracijo domen, ki so bile ravnokar izbrisane iz baze domen. Ponavadi preži na domene, ki so zanimive za nadaljnjo prodajo in bi prinesle dobiček. Zato je pomembno, da svoje domene, ki jih še potrebujete, podaljšate pravočasno in se tako izognete težavam ob izgubi domene.

Podobni članki