Ali je .EU domena res primerna za vašo spletno stran?

Večina (spletnih) podjetnikov, ki posluje na domačem trgu ob registraciji domene najprej pomisli na najbolj priljubljeno .SI domeno. Pri širitvi podjetja na mednarodne trge pa je velikokrat prva izbira podjetnikov – vsem znana in velikokrat že zasedena – mednarodna končnica .COM. 

Že nekaj let pa se med podjetniki, ki želijo prodreti na tuje trge vse bolj uveljavlja še ena zanimiva domenska končnica – .EU. 

In – ker vam pri Domovanju želimo pomagati do čim boljšega spletnega nastopa, bi vam danes radi predstavili…

 

5 glavnih prednosti .EU domene
*zaradi katerih bi morala biti del vsakega uspešnega podjetja…

 

#1: Odpira priložnosti za poslovanje na 500-milijonskem trgu… 

Registracija .eu domene

Če je vaše podjetje ambiciozno in si ne želi zapirati vrat za potencialen vstop na mednarodne trge, potem je domena s končnico .EU nedvomno odlična izbira, saj je primerjavi s .SI domeno v državah Evropske Unije predvsem bolj prepoznavna in je z njo vstop na evropski trg bistveno lažji.

Ne samo, da z .EU domeno “pokrijete” vse domenske končnice različnih držav po Evropi, ampak se v svetu pozicionirate kot podjetje s stare celine.

#2: Vzbuja zaupanje v očeh kupcev…

Končnica .EU ima to zanimivost, da je na voljo zgolj organizacijam in prebivalcem članic Evropske Unije, Islandije, Lihtenštajna in pa Norveške.

To pomeni, da morate za registracijo domene na podjetje imeti sedež registriran v eni od teh držav, kar še dodatno dokazuje vašo kredibilnost, kupci pa bodo vašo spletno stran zaradi te domene pogosto dojemali kot zaupanja še-bolj-vredno.

#3: Otežuje delo podlim konkurentom…

Če ste nekdo izmed tistih, ki želi imeti vajeti vaše spletne strani in vaše znamke popolnoma v svojih rokah, potem ste verjetno domeno s končnico .SI in .COM že zakupili.

S tem ste se namreč izognili, da nekdo v prihodnosti ne bo služil na račun vaše prepoznavnosti in vam tako odžiral vaš kos pogače*.

*Predstavljajte si, da imate spletno stran pletene-kosare.si, konkurent pa registrira domeno pletene-kosare.eu ter na njej objavi spletno trgovino s konkurenčno ponudbo. Vsi tisti, ki bodo vpisovali naslov vaše strani in se zmotili pri končnici, bodo prileteli na stran konkurence.

Temu se lahko enostavno izognete tako, da prehitite konkurenco in sami registrirate še manjkajočo domensko končnico stare celine – .EU domeno. 

S to zanemarljivo majhno investicijo (več o njej v nadaljevanju) namreč že na začetku zmanjšate možnosti za nevšečnosti v  prihodnosti in poskrbite za vaš miren spanec.

#4: Široka izbira domenskih imen…

V današnjem svetu so podjetja brez spletne strani že prava redkost…

Če ste v preteklosti domeno že kupovali, potem verjetno poznate frustracijo pri izbiri še-nezasedenega imena. 

Pri .COM domenah je zasedeno praktično že vsako ime, ki se ga da izgovoriti. Vse težje pa je registrirati tudi dobro domeno s končnico .SI, saj je registriranih že več kot 148.000 domen, kar pomeni, da je zasedenih veliko najbolj pogostih besed v slovenskem jeziku.

Pri .EU domenah pa je situacija povsem drugačna, saj je mnogo domen še (vedno) prostih in na voljo tistim, ki bodo imeli dovolj-hitre-prste.

#5: Smešno nizka cena

Res je. Pri registraciji .EU domene vam ne bo treba tako globo seči v žep kot pri registraciji domen s končnico .SI ali .COM. 

Letošnjo pomlad pa smo se pri Domovanju odločili in že-tako-ugodno registracijo .EU domene znižali za kar neverjetnih 95%, kar pomeni, da boste zanjo odšteli samo 0,99 € na leto.

akcija .eu domena

 

To smo naredili, ker želimo s tako nizko (in za nas skoraj neprofitabilno) ceno k nam privabiti nove kupce ter jim pokazati, kako zabavni, zanesljivi in učinkoviti pravzaprav smo.

Vse to se sliši super, a vseeno bi vam radi predstavili tudi nekaj slabih plati .EU domen…

Prva je ta, da je ne morete zakupiti, če niste rezident EU ali vaše podjetje nima registriranega sedeža v Sloveniji ali katerikoli drugi državi članici Evropske unije.

Prav tako vam ta domena ne bo kaj dosti koristila, če želite svoje produkte ali storitve prodajati samo na ameriškemu trgu, saj je v tem primeru dosti bolj smiselna izbira svetovne-končnice .COM.

Istočasno pa .EU domena verjetno ne bo prava za vas, če bo vaša dejavnost imela glavno ciljno publiko, ki je osredotočena v samo eni državi (npr. Brazilija, Južna Afrika, Filipini, itd.). V tem primeru je bolj smiselno, da registrirate domeno te konkretne države.

Tako – to je bilo nekaj slabosti .EU domen, sedaj pa je prišel čas za glavno vprašanje…

Ali je .EU domena prava izbira za vašo spletno stran?

Izbira je vaša, verjamemo pa, da si to akcijo pomladi želite izkoristiti… in da vam istočasno ne bi bilo preveč všeč, če bi ta ponudba potekla oziroma, če bi vam vašo želeno .EU domeno pred nosom “ukradel” konkurent.

Vse kar morate narediti, če želite razširiti svoje poslovanje na mednarodne trge je, da kliknete na spodnjo povezavo in registrirate svojo novo .EU domeno za 0,99 € na leto

Kliknite tukaj in registrirajte .EU domeno po akcijski ceni >>

Podobni članki