Kateri vtičnik izbrati za predstavitev dogodkov? [WordPress triki]

Če še vedno iščete najboljši vtičnik, s katerim boste lahko vaše dogodke predstavili obiskovalcem, potem si poglejte The Events Calendar. Z vtičnikom razvijalca Modern Tribe lahko v nekaj korakih ustvarite koledar z vpisanimi dogodki, in jih predstavite na vaši spletni strani.

Kaj omogoča vtičnik The Events Calendar?

V WordPressu brez določenega vtičnika težko prikažete koledar vaših dogodkov. Vtičnik The Events Calendar vam omogoča kreiranje koledarja, ki je prilagojen tudi za mobilne naprave. Na koledarju so lahko preprosti opisi s slikami, ki vodijo do posamezne strani, kjer je vaš dogodek podrobneje opisan. Vpisati je mogoče raznovrstne dogodke kot so glasbene ali umetniške prireditve, srečanja, tekme in še več.

Z Events koledarjem lahko:

 • hitro in enostavno dodate prvi koledar in dogodek,
 • organizirate dogodke glede na vrsto,
 • shranite tudi podatke organizatorja in prizorišč,
 • pregledujte dogodke v obliki koledarja ali seznama,
 • vključite Google maps zemljevid za lokacijo dogodka,
 • prikažete vtičnik tudi v stranskih stolpcih spletne strani.

Poglejte si DEMO ureditev http://wpshindig.com/

Vtičnik omogoča tudi slovenski jezik, prevod pe je precej zgledno urejen. V primeru da imate WordPress stran v slovenščini, bo Events Calendar že nameščen z nastavitvijo slovenskega jezika. Možno je tudi pripraviti lastne prevode besedil ali nazivov.

Kako ustvarite koledar in dogodek?

Namestitev vtičnika je enostavna. Poiščete in namestite ga preko menija Vtičniki in nato Dodaj. Ko je uspešno nameščen, ga lahko na seznamu vtičnikov aktivirate.

Takoj ko ste vtičnik namestili, lahko privzeti koledar pregledate tako, da vpišete v URL vrstivo vašo domeno in dodate na koncu “/events” (npr: vašadomena/events).

Izgled koledarja lahko spremenite v vtičniku Dogodki in nato Nastavitve. Tukaj lahko spreminjate, koliko dogodkov želite prikazati na eni strani in ali želite prikaz dogodkov med prispevki. Spremenite lahko tudi časovne nastavitve. V nastavitvah v zavihku API lahko tudi pridobite kodo za povezavo z Google Maps zemljevidom

Svoj prvi dogodek lahko dodate s klikom na podmeni Dogodki in Dodaj novega. Vpišite pomembne informacije v spodaj označenih razdelkih in ne pozabite tudi na fotografijo dogodka, ki jo lahko vnesete v desnem stolpcu. S klikom na gumb “Objavi” bo dogodek uspešno viden javnosti.

Tako pa zgleda dogodek, ko so vse informacije vpisane. Obliko dogodka, stil strani ali pisavo se da spremeniti v nastavitvah vtičnika.

Vaše koledarje oziroma dogodke lahko delite tudi z Google koledarji.

The Events Calendar Pro verzija

Čeprav brezplačna verzija omogoča precej funkcionalnosti, je še več možnosti na voljo v Pro verziji vtičnika:

 • Ponavljajoči se dogodki: vnesete lahko dogodke, ki so periodični (tedensko, mesečno, letno),
 • Tedenski pogled: Pogled koledarja s tedenskim razporedom,
 • Prikaz koledarja s fotografijami: Za boljšo vizualno izkušnjo lahko prikažete naslovne slike dogodkov,
 • Iskanje po lokaciji: Možnost iskanja na strani po lokaciji,
 • Map View: Prikaže vse dogodke na zemljevidu,
 • Prikaz organizatorjev in prizorišč: Prikaz vseh organizatorjev in prizorišč skupaj z opisom,
 • Napredni gradniki in polja: Prikaže gradnik s koledarjem, prihajajočimi dogodki, odštevalnikom časa, priljubljene dogodke… Te lahko prikažete v na različnih straneh.

Cena plačljive verzije znaša od 89 $ letno naprej. Cena je odvisna tudi od števila strani, za katere bi vtičnik želeli uporabljati. Pri tej verziji prejmete tudi premium podporno storitev. V osnovni verziji je na voljo WordPress forum za pomoč.

Dodatki za vtičnik The Event Calendar

Poleg pro verzije lahko vtičnik obogatite z različnimi dodatki kot so Vstopnice za dogodke (Event Tickets), ki je brezplačen. Obstajajo tudi dodatki za uvoz Facebookovih dogodkov, dodajanje dogodkov s strani obiskovalcev ter povezave s spletnimi sistemi za nakup vstopnic.

Zaključek

The Events Calendar je eden najbolj priljubljenih vtičnikov. Odlikuje ga preprosta namestitev, lahka uporaba in dobra vizualna podoba, že takoj po namestitvi. Prav tako deluje perfektno in omogoča res veliko funkcij, čeprav nekatere samo v plačljivi verziji.

Potrebujete pomoč pri vzpostavitvi koledarja dogodkov na vaši spletni strani?

Pri tem vam lahko pomaga tudi naša ekipa! Pišite nam na info@domovanje.com ali pa nas pokličite na 01 77 77 888 za več informacij.

Podobni članki