ŠTUDIJA PRIMERA: Preprost korak do (bliskovito) hitre spletne trgovine…

Če imate v lasti spletno stran ali trgovino, potem veste, da hitrost nalaganja spletne strani močno vpliva na uporabniško izkušnjo in prodajno uspešnost spletne trgovine.

Ravno zato vam bomo danes predstavili študijo primera, kjer smo naši zadovoljni stranki pomagali do bliskovite spletne trgovine in še-boljše prodajne uspešnosti.

Predstavitev problema…

Nedolgo nazaj so nas namreč za rokav pocukali razvijalci spletne trgovine slovenska-konoplja.si ter nas prosili za pomoč pri izboljšanju nalaganja njihove spletne trgovine. 

Potem, ko so na spletu opazili naše oglase za Hiper gostovanje, jih je tudi v praksi zanimalo ali lahko izbira pravega gostovanja resnično pohitri nalaganje spletne strani tudi do 6x.

Ker prodajajo izdelke iz konoplje, ki jih je na vseh večjih socialnih omrežjih in ostalih platformah, kot sta tehnološka giganta Facebook in Google, prepovedano izpostavljati, imajo zelo omejene možnosti oglaševanja.

Prav zato je hitrost spletne strani še toliko bolj pomemben faktor in igra ključno vlogo za uspešnost spletne trgovine…

Ena izmed zadnjih študij namreč pravi, da vsaka zamujena sekunda pri nalaganju strani zmanjša konverzijo za kar 7%. (vir: Cloudflare.com)

Prav tako pa stric Google na svojem iskalniku višje uvršča hitre (in zanesljive) spletne strani – kar ob pomanjkanju oglaševanja lahko igra ključno vlogo pri dobri SEO optimizaciji in posledično bolšji obiskanosti spletne strani.

Spletna trgovina slovenska-konoplja.si je pred tem gostovala pri drugem ponudniku na osnovnem spletnem gostovanju, brez urejenega predpomnenja in je na GTMetrix testu dosegla skromno  performančno oceno D (slika spodaj).

*GTMetrix je brezplačno orodje, njegov ključni cilj pa je analizirati uspešnost vašega spletnega mesta in vam ponuditi seznam priporočil, ki jih je mogoče izvesti za izboljšanje.

 

Pred izboljšavami je čas do prvega odziva strežnika (TTFB) znašal 1,7 sekunde, celotna spletna trgovina pa je za nalaganje potrebovala kar 5,2 sekunde. 

Dodatni raketni pogon…

Po brezplačni analizi hitrosti delovanja strani oz. trenutnega stanja delovanja smo stranki predlagali prehod na naše Hiper gostovanje – najbolj zmogljivo deljeno gostovanje, ki ga nudimo pri Domovanju.

Ta poleg zmogljivejših Intel Xeon Gold procesorjev in NVMe SSD diskov, za svoje delovanje uporablja LiteSpeed spletni strežnik (gre za opcijo, ki nadomešča klasičen Apache strežnik), ki je neke vrste “pospeševalec” oziroma “dodatni raketni pogon” in ga v večini primerov uporabljajo tiste najzahtevnejše spletne trgovine…

Spletno trgovino smo za stranko brezplačno testno prenesli na naše Hiper gostovanje in namestili še predpomnjenje z vtičnikom LSCache. Po intenzivnih testiranjih smo vtičnik še konfigurirali z najbolj optimalnimi nastavitvami za še-hitrejše delovanje spletne trgovine.

Kako je izbira spletnega gostovanja vplivala na nalaganje spletne strani…

Razlika v hitrosti delovanja spletne trgovine je bila opazna takoj po prehodu na Hiper gostovanje, saj je spletna stran v vseh elementih merjenja na GTMetrix testu dosegla najvišjo možno performančno oceno A.

Po prehodu na Hiper gostovanje se je čas do prvega odziva strežnika zmanjšal z 1,7 sekunde na samo 149 milisekund, celoten čas nalaganja spletne trgovine (FLT) pa smo zmanjšali z začetnih 5,2 sekunde na samo 1,1 sekundo (4,1 sekunde manj). 

Celotna spletna stran pa se je naložila kar 0,6 sekunde hitreje kot je bilo prej potrebno samo za prvi odziv strežnika (1,7 sekunde)

Poleg hitrejšega delovanja ima stranka s prehodom na Hiper gostovanje sedaj na voljo še 24/7 telefonsko podporo in Hiper poročila, ki jo redno obveščajo o stanju njenega paketa gostovanja in hitrosti delovanja spletne strani.

Če ste pravilno spremljali zgornje rezultate, ste razbrali zelo jasno sporočilo…

Prehod na bliskovito Hiper gostovanje z LiteSpeed tehnologijo bistveno izboljša in pohitri nalaganje vaše spletne strani, kar se zagotovo pozna tako na uporabniški izkušnji… kot tudi na sami prodaji.

Če imate aktivno spletno trgovino ali spletno stran z res veliko obiska in ste že 100% prepričani, da je LiteSpeed strežnik nekaj, kar morate imeti, potem si še danes izberite enega izmed naših Hiper paketov… sedaj kar 30% ceneje!

V primeru, da pa bi radi Domovanje in svoje novo gostovanje zapeljali na brezplačno 30-dnevno testno “vožnjo” brez obveznosti in drobnega tiska, pa nam pišite na info@domovanje.com oziroma nas pokličite na 01 77 77 888.

Podobni članki