Napačna izbira ponudnika gostovanja lahko škoduje vašemu poslu

Ste že kdaj naleteli na spletno stran, ki se je odpirala zelo počasi, ob tem izgubili živce in jo zapustili? Nikakor si ne želite, da bi to storili obiskovalci vaše spletne strani.

Hitrost nalaganja strani je odvisna tudi od ponudnika spletnega gostovanja, zato je prava izbira zelo pomembna. Mnogi zagovarjajo tuje ponudnike, ki včasih ponujajo nižje cene kot domači. Pa se res splača varčevati pri gostovanju?

Če si gostovanje omislite v ZDA ali kakšni drugi oddaljeni državi, se bo vaša spletna stran že zaradi večje oddaljenosti strežnika nalagala počasneje. Komunikacija med vašim računalnikom in strežnikom bo potekala dlje časa, kot če bi brskali po strani, ki gostuje v Sloveniji.

Počasno nalaganje spletne strani škoduje prodaji

Hitrost nalaganja strani je neposredno povezana z njeno prodajno uspešnostjo. To potrjujejo številne raziskave in primeri: vsakih dodatnih 100 milisekund nalaganja strani Amazon.com poslabša njeno prodajo za 1 %, kar je pri njihovem obsegu prodaje opazna razlika.

Počasneje se stran nalaga, več obiskovalcev jo zapusti. Počasno nalaganje vaše spletne strani lahko odžene ravno obiskovalca, ki bi sicer postal vaša največja stranka. Je bil prihranek nekaj evrov letno vreden izgube stranke, ki je vredna več tisoč evrov? Modri rek pravi: “Nisem tako bogat, da bi kupoval poceni.”

Podpora v tujini

Poslovanje s ponudnikom v tujini lahko prinese še druge zaplete. Zgodi se, da spletna stran ali e-pošta ne delujeta, vi pa nujno potrebujete dostop do svojih podatkov. Lahko skušate poklicati v tujino in podporniku razložiti težavo. Bo podpora uporabnikom takrat sploh na voljo ali bo pri njih ura tri zjutraj in bo telefon zvonil v prazno? Če se podpornik oglasi na telefon, bosta premostila jezikovne ovire? Bo visok telefonski račun vreden prihranka pri gostovanju?

Tveganju slabše prodaje in podpore se lahko izognete. Če potrebujete zanesljivo gostovanje za svojo spletno stran in ciljate na slovenske obiskovalce, je za vas najboljša izbira slovenski ponudnik gostovanja.

Podobni članki