Kako lahko domena izboljša vašo spletno prepoznavnost?

Dandanes je izredno pomembno, da ste prisotni na spletu. Ljudje so za dobro vidnost in pozicijo med rezultati na Googlu pripravljeni uporabiti različne tehnike in zapraviti veliko denarja. Večina pa pozabi ali prezre prvi korak: izbiro imena in domene. Ne govorimo le o vaši spletni strani, pač pa o vaši spletni osebnosti. Zakaj bi vztrajali pri konvencionalnih domenskih končnicah? Danes lahko izbirate med neskončno možnostmi, zato si vzemite čas in poiščite pravo domeno zase.

Slovenci zaupamo .si domenam!

Raziskave kažejo, da v Sloveniji najbolj zaupamo domenam s končnico .si. Če ciljate na domači trg, zato najprej registrirajte domeno z našo končnico. Pri Domovanju jo trenutno dobite za le 0,01 €!

Dokazano je tudi, da lokalne končnice pozitivno vplivajo na uvrstitev na Googlu. Če izberete primerne ključne besede, lahko izboljšate tudi svojo organsko pozicijo na rezultatih iskanja.

Priljubljena .com končnica je vedno odlična izbira

Največ spletnih strani na svetu je objavljenih na domenah s končnico .com. Gre za najbolj poznano in priljubljeno končnico, ki pa je tudi najbolj zasedena. Vseeno priporočamo, da preverite tudi .com domeno ter jo – v kolikor je še prostra – registrirate. S tem poskrbite, da vam je kasneje ne “vzame” konkurenca.

Izbira je neskončna!

Kaj storiti, ko so vse priljubljene končnice že zasedene? Takrat uporabite domišljijo!

Poleg najbolj pogostih končnic je na voljo tudi veliko manj poznanih končnic. Ste vedeli, da lahko registrirate tudi domeno s končnico .site? Zanimive splošno uporabne končnice so tudi:

  • .best, .pro
  • .business, .company
  • .global, .group
  • .online, .website

Pri nas lahko izbirate med več kot 600 končnicami. Če ne veste kaj izbrati, uporabite ime vašega podjetja ali blagovne znamke. Pomagate si lahko z našim iskalnikom, kjer boste takoj videli, ali je neka domena že zasedena ali ne.

Podobni članki