Vse o aplikaciji Softaculous

Softaculous je spletna zbirka prednameščenih aplikacij / skript, ki vam omogoča resnično enostavno namestitev posamezne aplikacije. Najdete ga že nameščenega v nadzorni plošči vašega paketa spletnega gostovanja (npr. cPanel). Zbirka trenutno vsebuje kar 443 skript, se pa nabor sproti povečuje.

Prednost Softaculousa je namestitev skript v samo enem koraku. Običajno bi morali WordPress namestiti v naslednjem vrstnem redu:

  1. Prenesti namestitveno datoteko (.zip datoteka), ki jo najdete na strani ponudnika.
  2. Odzipati .ZIP datoteko.
  3. Ustvariti MySQL podatkovno bazo z uporabnikom, ki ima pravilne privilegije.
  4. Preimenovati in urediti php datoteko.
  5. Naložiti WordPress datoteke v pravilno mapo v datotečnem sistemu.
  6. Pognati namestitveno skripto.

Namestitev WordPress-a s pomočjo Softaculousa je precej enostavnejša. Izpolniti morate le obvezne podatke, mednje denimo sodijo ime domene, ime spletne strani, uporabniško ime in geslo, vse ostalo pa naredi Softaculous.

Vsaka skripta ima na voljo tudi demo predstavitev delovanja, tako da se lahko lažje odločite, katera je primernejša za vas.

Orodje pa ni namenjeno le nameščanju različnih skript za postavitev spletne strani. Skripte so razvrščene v različne kategorije, kot so forumi, galerije, socialna omrežja, koledarji, igre, elektronska pošta, spletna trgovina, ERP, podpora strankam, glasba…
Softaculous skrbi tudi za redno in samodejno izvajanje posodobitev skript, kar je danes z vidika varnosti ključno. Posodobitve pa prinašajo tudi popravke skript.

Nekaj najbolj priljubljenih in zanimivih aplikacij, ki jih najdete v Softaculous-u:

Blog: WordPress

Gre za spletno aplikacijo s pomočjo katere si lahko izdelate vašo spletno stran. Na voljo je ogromno število tem ter vtičnikov (brezplačnih ter plačljivih).

CMS: Open Real Estate

Gre za brezplačno aplikacijo, ki omogoča postavitev spletne strani, namenjene nepremičninskim agencijam za nakup, prodajo, najem nepremičnine.

Forum: phpBB

Gre za najbolj razširjeno odprtokodno rešitev oglasnih desk, ki jo dnevno uporablja na milijone ljudi po celem svetu.

E-Commerce: PrestaShop

Odprtokodna rešitev za izdelavo e-trgovine. Ima ogromno funkcij za upravljanje seznamov izdelkov, plačil, proizvajalcev, dobaviteljev,…

Image Galleries: Piwigo

Gre brezplačno aplikacijo, s pomočjo katere si izdelate spletno foto galerijo.

Social Networking: Dolphin

Najbolj razširjena odprtokodna aplikacija za izdelavo družabnih omrežij.

Calendars: WebCalendar

Gre za aplikacijo, s katero si izdelate osebni koledar, koledar za skupine uporabnikov, koledar dogodkov, ki si ga lahko ogledajo tudi obiskovalci.

Mails: Roundcube

Brezplačna aplikacija za spletno pošto. Omogoča vam polno funkcionalnost kot jo imate v vašem odjemalcu e-pošte (MIME podpora, imenik, preverjanje črkovanja,…)

File Management: ownCloud

Gre za osebni oblak, ki deluje na vašem strežniku. Imate popoln nadzor nad lastnimi podatki, do katerih lahko dostopate ne glede na to, kje ste. Možno je podatke tudi deliti z ostalimi.

Želite preizkusiti aplikacijo Softaculous?

Naročite paket spletnega gostovanja in preverite, kaj vse vam Softaculous ponuja.

Podobni članki